Mažamečiai oficialiai karaliaus socialiniame tinkle „Facebook“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wolfy 2011-06-28 15:37
Nematau cia nieko ypatingo,jei pirmiau zmones ta draudima registruotis paprasciausiai apeidavo,tai dabar gales legaliai registruotis.Nors tas amziaus ribojimas nieko dazniausiai neduoda,bet jis bent parodo,kad tu bent pazeidei ta taisykle.Dabar bus jau paskatinimas toks,kurtis paskyras visiems.Manau,tai tikrai ne i nauda.
BaRDaK 2011-06-28 16:27
Vadinas gandai, kad iš snukiaknygės bėga žmonės - tiesa, jei jau tokiais kraštutiniais būdais stengiamasi pritraukti naujų. Žalos ir mažamečius jau. Seniau bet nedarė to akivaizdžiai..
hostgator 2011-06-28 17:24
Mordaknyčka bando griebtis gelbėjimosi virves, nes mato, kad skęsta...
mindw0rk 2011-06-28 17:42
ir koks čia jau išsigelbėjimas?
Rukis 2011-06-28 19:10
"Neatsiejama...", "Jaunimui būtinas...", "Jiems reikia facebooko..."... Žinot ką? Mano didžioji dalis draugų išsiregistravo iš facebook, nes jiems jo nereikia bendrauti, kaip ir man. Tad prašau atsargiau rinkti žodžius, nes snukiaknygė NĖRA būtina jaunimui, o tik išbadėjusiems dėmesio žmogėnams, ar nerandantiems bendraminčių šalia. (Kalbant apie jaunimą)
Ispanas19 2011-06-28 19:16
Aš savo vaikamas tikrai neleisčiau naudotis kompiuteriu bent iki 13 metų. Baisus reikalas tie kompiuteriai, dar pats pamenu vaikystėje knygas skaitydavau, mokindavausi, būrelius lankydavau ir su vaikais kieme žaisdavau, o dabar kai pasižiūri į vaikus, tai gaila man jų... Tūno sau namie, tėvai visokių kvailų propagandų apie pedofilas prisiskaitę, net bijo tuos vaikus iš namų išleist. Ir kas gi laukia tokių vaikių jiems užaugus? Nebent kėdė pas psichologą
Arthuras 2011-06-28 19:26
Akivaizdi tobulėjimo baimė. Jei visi taip galvotų, tai dar ir dabar kaip beždžionės laipiotumėm medžiais. Aš savo vaikams leisiu naudotis kompiuteriu nuo kokių 4-5 metų, bet tikslingai, apsaugant nuo žalingo poveikio. Yra daug puikių protą lavinančių žaidimų, mokomųjų video ir pan.
jur 2011-06-28 19:26
Nu bet ir ekspertai cia atsirado. Vienas draustu, kitas visom keturiom priesinasi ir pats nevartoja. Bet ne apie tai kalbama! Esme tame, kad vaikai NAUDOJA, vadinasi jiems REIKIA. Draudimai niekuo nepades. Reiskia reikia susitaikyti su naujos kartos isradimais ir susidraugauti su jais, suprasti. Manau jau pats laikas butu ivesti nauja ugdymo dalyka vaikams mokykloje, kazka panasaus i "Internetine asmenybe". Cia kaip ir su seksu - nors dar ir vaikai, ir jiems to kaip ir nereikia, bet ugdymas turi buti, apie tai turi buti snekama.
Ispanas19 2011-06-28 20:56
Kokia dar tobulėjimo baimė? Turėčiau kažkokią baimę tai pats dabar kompiuteriu nesinaudočiau. Labiau nenoras kad degradai užaugtų. Taip, nepaneigsi kad yra puikios medžiagos kurios tikrai gali lavinti vaikus, bet smarkiai abejoju jog tau pavyks apsaugot tuos vaikus nuo kompiuterio skleidžiamos žalos. Išvis pradės bendraut nuo mažens per visokius facebook'us tai po to nebežinos kaip gyvai su kitais žmoniem susitikus elgtis. Išvis knygos yra didžiausias lobis, manau praplečia akiratį taip kaip niekas kitas.
jjhjhjhjhjhjhj 2011-06-28 21:21
Mažas vaikas turi kuo daugiau judėt, gi formuojasi jo kaulai, raumenys. Negi norit kad jūsų vaikas būtų sutrauka, su iškrypusiu stuburu, ir sužalotu mentalitetu (nuo 4chan naršymo). Kuo daugiau skatint reikia aktyvius hobius vaikams
Arthuras 2011-06-28 22:09
Na taigi nereiškia, kad sėdėjimas prie PC pakeistų visą kitą veiklą. Bet kažką drausti ar pan. - nelogiška. Tuo labiau, kai kompiuteris užima vis didesnę dalį gyvenimo - ir poilsiaujant ir darbe ir pan. Žinokit, nieko nėra kraupiau, kaip dabartiniai 18-19 mečiai nemokantys naudotis kompiuteriu, neįgudę susirasti informacijos ar net padaryti skaidres, pristatymą. O įgūdžiai, intuicija formuojasi kaip tik mažiems, o ne jau suaugusiems. 13 metų vaikas jau yra septintokas. Neatrodo kvailai?
Ispanas19 2011-06-28 23:54
O neatrodo kvailai kai septintokas nebūna dar nė vienos knygos gyvenime perskaitęs? Taip jau būna kai kompiuterį duodi vaikui - jam pradeda neberūpėti kiti dalykai, tik visokiasi žaidimai. Mano merginos brolis toks pats, jam 12 metų ir tik sėdi prie PC, žaidžia žaidimus ir atsikalbinėja, ką jau kalbėti apie namų darbus ir pan. Beje dauguma jo klasiokų irgi tokie patys. Pažįstu ir daugiau tėvų kurie susiduria su panašiomis problemomis. Net klasėse matosi aiškus kontrastas tarp vaikų kurie naudojasi kompiuteriais ir tarp tų kurie jais nesinaudoja ar net neturi - pažymiai skiriasi kaip dieną ir naktį.
Arthuras 2011-06-29 00:21
Siaurai matai. Aš, asmeniškai, naudojuosi kompiuteriu nuo 6 metų, bet nuo to mažiau išsilavinęs nesu, greičiau atvirkščiai(palyginus su savo bendraamžiais) ir sveikatos problemų neturiu. Gavau nesuskaičiuojamus kiekius INFO, kad susidarytų neaišku kiek knygų iš visų sričių. Jei vaikui nepatinka namų darbai, knygos ir t.t., tai čia problema ne kompiuteryje, neleisi prie kompiuterio, leis laiką kitur, bet ne prie pamokų. Sakai nebūna knygos perskaitęs? Kokios, gal grožinės literatūros, iš kurios šiais laikais naudos nėra? Jei jau prakalbom apie IQ ir kompiuterį, tai tų draugų, kurie moka gerai naudotis juo IQ, logika yra kur kas aukščiau, nei tų, kurie laiką leido kitur. Šitą puikiai matau iš savo patirties. O pažymiai nėra esmė. Plius, jie geba suktis iš padėties, kai reikia informacijos, ar pagreitinti darbą matematikoje, fizikoje ar pan. KOMPIUTERIS NĖRA BLOGIS, nuo kurio reikėtų saugoti vaikus. Kitas reikalas, jei numeti vaiką prie PC, o tik po keleto metų susivoki, kad jis daugiau nieko neveikia, tai čia jau blogo auklėjimo įtaka. Vaiką galima sudominti ir kita veikla. Galų gale, visi tie žaidimai atsibosta(vėlgi savo asmeninė patirtis). Jei aš savo vaikui leisiu naudotis kompiuteriu nuo kokių 6 metų, o tu nuo 13 metų, spėk, kurio vaikas bus gabesnis IT srityje, kai jam jos reikės gyvenime? Ir spėk, kam lengviau bus siekti karjeros? O gabumų IT srityje kuo toliau, tuo labiau reiks. Ir apskritai, na kvailai atrodo - neleisiu naudotis iki 13 metų. Kaip apsaugosi, jei net telefonai dabar pusiau kompiuteriai? Reikia ne draust, o aiškint, kalbėt, dar kartą aiškint ir t.t. Žinoma, visada lengviausia rast ką apkaltint ir suverst kaltę. Ir tik nereikia kliedėt, kad va, kai PC nebuvo, žmonės protingesni buvo ar pan. Nė velnio.
KarolisS 2011-06-29 00:32
Argumentacija tai dieve padėk... Taip, uždraudimas visad padeda, ar ne? O dabar paverskim šitai į kiek kitokią situaciją: 16-mečiai būna kart kartais padaro nusikaltimų, maždaug tokiu metu prasideda vakarėliai, pradeda rūkyt. To sprendimas, pagal tave, uždraust vaikui bendraut su visais ir niekad neleist į kiemą. Ar tai neatrodo kvailai? Aišku, kas belieka, kai tėvai nemoka nieko kito apart draudimų, nemoka su vaikais bendraut, nemoka jų auklėt, tik draust dalykus dėl savo pačių baimės. No offence, kalbu ne apie tave, bet turbūt šie žodžiai kažkada apibūdins tave. Vaikus reikia auklėt, mokyt, bendraut su jais, o ne svaidytis bereikalingais draudimais. Kas bus, kai tavo vaikui 5-oje klasėje (12 metų) prireiks padaryt skaidres kompiuteriu? O kad taip bus yra netgi labai tikėtina, ir galbūt net anksčiau. Ką tada darysi? Tavo vaikas net nesuvoks, kaip čia kas yra. Tai, tavo manymu, yra gerai? Čia neįterpiu to varianto, kad jis tokiu metu tikrai jau bus pažaidęs kompiuteriu pas draugą ar kompiuterinėj. Draudimas vieno ar kito dalyko NIEKADA nėra išeitis. Tai yra bėgimas nuo problemos. Tai yra realiai labai panašu į "nėra žmogaus, nėra problemos". Jei tu gali pateikt anekdotišką argumentą, pateiksiu ir aš: kompiuterį turiu nuo 7 metų. Neneigsiu, pradžioje su juo vien žaidžiau, nes daugiau mažai ką mokėjau, vėliau, interneto dėka, pradėjau domėtis daugybe dalykų. Dvylikos metų pradėjau mokytis programuoti, keturiolikos su draugu sukūriau vieną sėkmingą internetinį projektą apie komp. žaidimus. Jam išpopuliarėjus, pradėjau domėtis reklamos rinka ir iš to uždirbt. Jei ne kompiuteris ir ne internetas, aš turbūt būčiau buvęs eilinis paauglys, būčiau pradėjęs trainiotis naktimis, rūkyt ar pan. P.S. dėl interneto nei mano bendravimo įgūdžiai, nei dar kažkas nesuprastėjo, galbūt net pagerėjo, nes iš interneto sužinau daugybę naujų dalykų.
AirDog 2011-06-29 00:33
Palaikau Arthuras ir KarolisS nuomonę. Labai jau daug priviso hater`ių, tai jiems Facebook blogai, taip Apple neįtiko, tai Microsoft kliūva... Žmonės, pozityviau žvelkite į jus supantį pasaulį ir jis atsakys jums tuo pačiu.
Ispanas19 2011-06-29 01:01
Tai aš ir nesakau, kad kompiuteris yra blogis, jis gali būti labai naudingas, tik reikia, kad vaikas būtų pakankamai subrendęs, kad suvoktų ką prie kompiuterio daryti galima, o ko ne, ir 13 metų, manau yra pakankamas amžius, kad vaikas susivoktų. Tu gi nesedėsi pastoviai visada prie savo vaiko kai jis naudosis kompiuteriu nuo 6 metų?! Tai ir nežinosi, ką jis ten per šposus krečia. O gabumų IT srityje jis spės įgyt ir nuo 13 metų būdamas prie kompiuterio. O aš ir nesakau, kad TIK drausiu vaikui vieną ar kitą, aiškinti irgi reikia, tik vargu ar nuo 6 metų jis tavęs aklai klausys ir suvoks, kad kažką daro blogai. Kur aš sakiau, kad žmonės protingesni buvo kai PC nebuvo?
Ispanas19 2011-06-29 01:20
Jei uždrausčiau vaikui iki 13 metų naudotis PC, tai reiškia kad uždrausčiau ir bendraut su bendraamžias?! Ale įdomios tavo prielaidos. Čia gi visai kitas reikalas, jeigu draudžiu vieną dalyką taigi nereiškia kad drausčiau KIEKVIENĄ dalyką! Aš pilnai pritariu, kad vaikus reikia auklėti, tai taip ir darysiu, ir kai matysiu, kad vaikas yra pakankamai protaujantis ir subrendęs tada ir suteiksiu jam visokiausiu galimybių, kaip ir PC. Kiek žinau informatikos mokyklose, dar nėra 5-toje klasėje ir smarkiai abejoju, kad Lietuvoje technologijos bus taip sparčiai įterptos į visas mokyklas kai jau mano vaikai eis į mokyklą. O jei jau taip ir nutiktų, kad visgi technologijos taptų tokios integruotos į švietimo sistemą, tai ką - niekur nepradingčiau, tektų taikytis prie daugumos ir adaptuotis. Gi žmogus yra labai dinamiška butybė, keičiaisi labai sparčiai, nežinau gi kaip konkrečiai viskas bus, šneku tik kaip šiuo metu atrodo, galbūt ateityje nuomonė pasikeis. Būtų kvaila gi nuo pat vaikystes įsikibti i vieną siaurą mastymą ir jo nekeisti. Sakai pats pradėjai programuoti 12-kos, tai ar kas labai pasikeistų jei vaikas tai pradetų daryti metais vėliau? Vistiek gi galėtų pasiekti kiek ir tu pats pasiekei, su kuo tave beje ir sveikinu! Sakai, kad bendravimo įgudžiai nesuprastėjo, ar net pagerėjo - tu negali žinoti kokie tie įgūdžiai būtų buvę, jei būtum augęs be PC.
faktas 2011-06-29 04:20
BaRDaK, nusišneki. FB vertė kol kas auga. Mažamečių žalojimu šis tinklapis, kaip ir praktiškai visi kiti, neužsiima. Tie, kurie aimanuoja, kad vaikai dėl kompiuterių auga degradais ir pan., tiesiog nėra skaitę knygų ir nesupranta tokio paprasto reiškinio, jog jau per amžių amžius vyksta vaikų ir tėvų gyvenimo būdų neatitikimas. Jei jūs lakstėt vaikystėj su draugais ir žaidėte kamuoliu, manote, kad tai yra teisinga ir normalu, o visa kita neteisinga ir nenormalu. Deja, toks toks galvojimas iš esmės ydingas dėl dinamiško pasaulio. Vaikas, kuris dabar auga prie kompiuterio po 10 metų greičiausiai dirbs nepalyginamai aukštesnės kvalifikacijos darbą, nei tas, kuris lošia futbolą ištisas dienas.
Zergas 2011-06-29 08:40
vaikai FB?taigi jie uzauge nesugebes normaliai bendraut be kompo.o tie kas aiskina kad sedejimas kiauras dienas zaidziant kompiuteriu paziurekit i vaiku sveikatos statistika,pirmokeliai jau tokie ligu maisai kad kai jiems bus 30 vaistus rys kibirais.
Arthuras 2011-06-29 09:46
Kas liečia IT mokinimą mokykloje, tai yra visiškas absurdas. Mokymo lygis žemiau žemo. Vaikas turi savarankiškai mokytis, jei tai jam patinka. Ir turiu dar tokį pastebėjimą, kad dažniausiai visiems reikia atsilošt žaidimų, kad jie nebedarytų įspūdžio ir pradėt ką nors dirbt rimčiau. Todėl labai abejoju, ar vaikas pirmą kartą 13 metų atsisėdęs prie PC ką nors galvos daryt rimčiau, nei lošt žaidimus... Galų gale, neapsaugosi vaikų nuo visko, teks jiems su tuo susidurt. Yra programų, kuriomis galima apriboti priėjimą į žalingus puslapius ir t.t.