Vatikanas internete atidarys naujienų portalą  (11)

Vatikanas trečiadienį internete atidarys Šventojo Sosto naujienų portalą news.va, kurį asmeniškai administruoti galės ir pats popiežius Benediktas XVI.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad naujasis Vatikano tinklalapis apjungs visas šiuo metu veikiančias šios valstybės žiniasklaidos priemones: jame bus skelbiami naujausi Vatikano radijo, Vatikano TV centro, dienraščio „Osservatore Romano“, naujienų agentūros „Fides“ ir Vatikano spaudos tarnybos pranešimai.

Savo naujienų portalui sukurti Vatikanas pasisamdė vieną Italijos tinklalapių dizaino bendrovę, kuri darbavosi 8 mėnesius, praneša „Romereports.com“. Šioje interneto svetainėje bus skelbiami ne tik tekstai ir nuotraukos, bet ir videomedžiaga. Portalui skirtų naujienų srautas bus peržiūrimas 3 kartus per dieną, todėl kiekvienas news.va lankytojas visada ras naujausių žinių iš vienos mažiausių pasaulyje valstybių gyvenimo.

Pranešama, kad Vatikano naujienų portalas tiesiogiai internetu transliuos ir svarbiausius Šventojo Sosto įvykius. Naujienų portalo kūrimo darbus asmeniškai prižiūrėjo popiežius Benediktas XVI, o iš to galima spręsti, kokią reikšmę jis teikia šiam sumanymui, sakoma pranešime. Neatsitiktinai news.va atidaromas birželio 29 dieną – lygiai prieš 60 metų šią dieną į kunigus buvo įšventintas dabartinis popiežius. Pabrėžiama, kad jam bus suteikta prieigos prie portalo turinio administravimo teisė, kad panorėjęs asmeniškai galėtų atnaujinti ar redaguoti turinį.

Iki šiol Vatikanui internete atstovavo oficiali jo svetainė vatican.va, kuri buvo įsteigta 1995 metais tuometinio popiežiaus Jono Pauliaus II pritarimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (11)