Kinijoje išbandyta ilgiausia pasaulyje greitojo traukinio linija (Video)  (1)

Pirmasis greitaeigis traukinys, kuris pasiekia 300 km per valandą greitį, pirmadienį pradėjo kursuoti maršrutu „Pekinas-Šanchajus“. Kaip pažymi „The Daily Telegraph“, 1318 km atstumas buvo įveiktas per mažiau nei penkias valandas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į pirmąjį reisą keleiviai, kaip paprastai, bilietų negalėjo nusipirkti: traukiniu iš Pekino į Šanchajų vyko tik valdininkai ir žurnalistai. Keleiviai traukinio paslaugomis pradėjo naudotis po trijų dienų.

Linija „Pekinas-Šanchajus“ yra ilgiausia greitaeigė magistralė iš visų iki šiol egzistuojančių. Kaip skelbia BBC, bendros išlaidos linijai siekė 215 mlrd. juanių (80,6 mlrd. Lt). Taigi kiekvienas kelio kilometras Kinijai kainavo maždaug 25 mln. dolerių (61 mln. Lt).

Bilietų kaina svyruos nuo 555 juanių (207 Lt) iki 1 tūkst. 750 juanių (660 Lt), priklausomai nuo klasės. Projekto kritikai ne kartą tvirtino, jog daugeliui kinų tokia kaina bus pernelyg didelė.

Kinija paskelbė apie greitaeigės magistralės kūrimą šalyje kaip apie vieną svarbiausių infrastruktūros projektų. Manoma, kad greitaeigių traukinių linijos tarsi „suspaudžia“ šalį, dėl ko didėja prekybos galimybės. Iki 2020 m. Kinijoje turi būti nutiesta 16 tūkst. kilometrų greitaeigių magistralių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)