Reakcija į „Google +”: Kinija projektą užblokavo, „Facebook“ atstovė konkurencijos neįžvelgia  (0)

Praėjus vos vienai dienai po oficialiai paleisto limituoto socialinio tinklalapio „Google +” starto, Kinija nusprendė blokuoti šį socialinį internetinį puslapį. Taip šalis dar kartą pademonstravo savo griežtą cenzūros praktiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius metus socialiniai tinklai „Facebook“ ir „Twitter“ buvo aktyviai naudojami autoritariniams režimams ir jų represijoms pasmerkti. Egipto ir Tuniso gyventojams šie tinklalapiai padėjo į gatves išvesti daugybę protestuotojų. Libijoje, Jemene, Sirijoje ir Bahreine socialinės internetinio bendravimo terpės taip pat pasitarnavo visuomenei aktyvinti.

Kinų valdžios sprendimas yra motyvuotas ne priešiškumu „Google“, bet socialinių tinklų numanoma įtaka organizuojant antivalstybinius protestus. Kinija jau blokuoja „Facebook“, „Twitter“, „Youtube“ ir „Foursquare“.

Šalies valdžia susilaukė didelių nepasitenkinimų iš žmogaus teisių aktyvistų, kai kovo mėnesį pradėjo „sekti piliečių geolokaciją“. Tačiau valdininkai teisinosi, kad tokie stebėjimai reikalingi nagrinėti eismo transporto klausimus.

„Facebook“ atstovė: „Google+“ nėra mūsų konkurentas

Lietuvoje viešinti socialinio tinklo „Facebook“ atstovė Elizabeth Linder teigia, kad naujasis „Google“ socialinis projektas „Google+“ nėra jų konkurentai. „Mes dirbame konkuruodami patys su savimi“, – interviu 15min.lt sakė E. Linder.

Moteris teigė nemananti, kad „Google+“ kelia kokią nors grėsmę socialiniam tinklui „Facebook“. Tuo pačiu ji pabrėžė vertinanti naujas idėjas, ypač technologijų srityje. „Socialinė erdvė internete yra ganėtinai naujas dalykas. Manau, kad čia yra pakankamai vietos inovacijoms ir naujoms idėjoms. Inovacijos skatina kūrybiškumą, suteikia galimybę žmonėms rinktis skirtingus produktus, derinti skirtingas paslaugas“, – teigė E. Linder.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)