Parduotuvėse pasirodys pirmieji pasaulyje kartoniniai dulkių siurbliai  (1)

Stambi Didžiosios Britanijos bendrovė „Vax“ žengia žingsnį „žalesnės“ ateities link ir į parduotuvių lentynas ruošiasi deleguoti ribotą partiją perdirbamų vakuuminių dulkių siurblių. Tokie kilimų ir grindų siurbimui skirti buitiniai prietaisai pagaminti beveik vien tik iš kartono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės „Vax“ naujojo dulkių siurblio detalės pagamintos arba iš jau perdirbtų medžiagų, arba pačios tinka perdirbimui. Kūrėjų nuomone, toks gaminys turėtų sumažinti žalą aplinkai, kadangi į vis sparčiau augančius sąvartynus toks įrenginys nepateks. Neįprastas dulkių siurblys „Vax ev“ sukonstruotas iš kartoninių panelių – jie sudaro siurblio korpusą. Įdomu yra tai, kad įsigijęs šį prietaisą, jo savininkas turės pats susirinkti siurblio korpusą ir jame aplink variklį (ne kartoninį, žinoma) išdėstyti tam tikras detales (klijų neprireiks). Gamintojai tikina, jog rankinis dulkių siurblio surinkimas buitinio prietaiso veikimui neturi absoliučiai jokios įtakos. Papildomų teigiamų emocijų įsigijus tokį dulkių siurblį gali suteikti tai, jog jo savininkui palikta galimybė individualizuoti jo išvaizdą ir paversti jį nepanašiu į kitus dulkių siurblius. Tereikia spalvinamųjų priemonių ir šiek tiek fantazijos. Jei kartoninės korpuso dalys netyčia sulūžtų, jų bus galima įsigyti atskirai, o kainuos jos dešimtkart mažiau nei plastikinių dulkių siurblių atsarginės dalys. Kartoninės dulkių siurblio dalys padengtos nedegių medžiagų sluoksniu.

Tiesa, kiek kainuos pats siurblys ir kokio jis bus galingumo, „Vax ev“ gamintojų pranešime spaudai neminima. Nekartoninės dulkių siurblio dalys pagamintos iš nailono, taikant spaudos formų nereikalaujančią greito pagaminimo technologiją (angl. – „rapid process manufacturing“).

Kartoninio dulkių siurblio idėjos ir dizaino autorius – Lafborou universiteto (Loughborough University) studentas Džeikas Taileris (Jake Tyler).

Beje, tariamas kartono kaip nepatvarios medžiagos mitas jau buvo sėkmingai paneigtas: prieš keletą savaičių publikavome rašinį apie kartonines kolonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)