Norvegijos Rugalando regione diegiama autobusų stebėjimo realiu laiku sistema  (3)

Norvegijos Rugalando regione keleivius vežiojantys įmonės „Kolumbus“ autobusai nuo kitų metų jau bus matomi kompiuterių ir mobiliųjų telefonų ekranuose ir jų maršrutus kiekvienam pageidaujančiam bus galima sekti realiu laiku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies pietinėje dalyje esančio regiono viešajame transporte veiks autobusų judėjimo stebėjimo „gyvai“ sistema, ją diegs kompanija „Swarco Norway“. „Swarco“ prekės ženklas gerai žinomas ne tik Skandinavijos šalyse, bet ir Austrijoje, Kinijoje, Rumunijoje, Rusijoje, Šiaurės Amerikos kontinente, Vengrijoje, Vokietijoje. Įmonė kuria ir nuolat plėtoja pažangias technologijas, skirtas pagerinti transporto judėjimą bei tobulinti viešojo transporto sistemas: nuo pažangių šviesoforų iki intelektualios programinės įrangos jų valdymui, nuo viešojo transporto švieslenčių iki daugiafunkcinių keleiviams aktualios informacijos paieškos įrankių.

Keleivinių autobusų maršrutus Rugalando regiono Stavangerio (Stavanger), Haugesundo (Haugesund) miestuose bei Dalano (Dalane) ir Jareno (Jæren) rajonuose ir apie fiordus aptarnauja įmonė „Kolumbus“.

„Swarco Norway“ turi daug patirties vystant ankstesnius panašius projektus, ir mes įsitikinę, kad jie pateisins mūsų lūkesčius. Dabar mes tikimės, kad šio projekto pradžia mus nukels dar vienu žingsniu į priekį, ir mūsų klientai įvertins naujovę – stebėti transporto judėjimą tiksliu laiku“, – sako projekto vadovas Einaras Hougenas.

Veiks jau 2012 metais

Tikimasi, kad sistemos bandymai bus atlikti jau šių metų rudenį. Jei viskas vyks sklandžiai, jau nuo 2012-ųjų „Kolumbus“ transporto keleiviai kompiuteriu arba mobiliuoju telefonu galės pasiekti informaciją apie tikslų autobusų judėjimą realiu laiku.

Projekto tikslas – autobusuose teikti informaciją apie kitą stotelę švieslentėse bei pro garsiakalbius. Sekti autobusų judėjimą ir informaciją apie jų tikslią vietą informaciją į centrinę duomenų bazę. Stotelėse esančiuose ekranuose rodoma informacija apie tikslų autobusų atvykimą. Taip pat keleiviams pranešama apie galimus autobusų vėlavimus dėl transporto spūsčių.

Projekto apimtys

Kad projektas būtų įgyvendintas, ir keleiviai galėtų naudotis naująja sistema, turės būti įdiegta speciali transporto sekimo įranga, iš viso 420-yje autobusų. Taip pat reikės nupirkti tiek pat komplektų švieslenčių ir garsiakalbių. Dar 50 švieslenčių bus įmontuota stotelėse, kad jose autobuso laukiantys keleiviai matytų tikslų transporto atvykimo laiką bei kitą svarbiausią informaciją. O kad viskas veiktų – reikės specialios programinės įrangos, duomenų bazės, ir, žinoma, interneto ryšio, kuris bus naudojamas išsiųsti informaciją iš autobuso į centrinę duomenų bazę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: entuziastai.marsrutai.lt
entuziastai.marsrutai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: