Kam “pūsti arabus“, jei yra pripučiamų palydovinių antenų?  (0)

Išsirengėte į valčių žygį kuria nors iš Lietuvos upių, tačiau net ir civilizacijos nepaliestuose gamtos kampeliuose trūks plyš reikia būti „ant ryšio“? Jokių problemų. Jūsų paslaugoms – 1,2 metro skersmens pripučiama palydovinė lėkštė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįprastos palydovinės antenos skersmuo tegul negąsdina – kadangi įrenginys yra pripučiamas, reiškia, turėtų būti galimybė pripūstą orą ir išleisti, o subliūškusią "lėkštę" paprasčiausiai susilankstyti ir – į kuprinę. Jei joje vietos atsiras ir japoniškam lauko katiliukui, kuriuo galima įkrauti elementus – išvis pasaka!

Tegul jūsų nestebina ir keista pripučiamos "lėkštės" forma – teisybę pasakius, jokia čia lėkštė, o pats tikriausias pripučiamas bumbulas (latv. – „piepūšama bumba“), kokiais vasarą pramogų parkuose po nedidelius vandens baseinėlius plūduriuoja ir gravitacijos malonumais mėgaujasi poilsiautojai. Tik nepermatomas, truputį mažesnis ir su antena.

Dvisluoksnį rutulį sudaro dvi atskiros pripučiamos pusrutulinės kameros, kurios sferą ties pusiauju dalija perpus. Antenos sienelę gerokai spustelėjus į vidų, prieš tai išsigaubusi sienelė įsigaubtų, ir antena netikėtai įgytų parabolės formą – visai kaip įprastinė palydovinė antena!

Dar vienas šio išradimo privalumas – pripučiama antena yra kur kas lengvesnė net ir už mažiausias įprastines palydovines lėkštes. Nepakeičiamas daikčiukas karo lauke, tačiau gali praversti ir turistiniuose žygiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)