Indijoje blokuojami failų dalinimosi tinklalapiai  (0)

Indijos gyventojai praneša negalintys pasiekti kai kurių populiarių failų dalinimosi tinklalapių internete. Prieigą vyriausybės nurodymu blokuoja interneto paslaugų tiekėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad žmonės pastarąją parą negali pasiekti tokių svetainių, kaip „RapidShare“, „Mediafire“, „MegaUpload“, „Hotfile“, „SendSpace“ ir kt. Juos blokuoja netgi didieji Indijos interneto paslaugų tiekėjai, praneša Torrentfreak.com. Bandant prisijungti prie šių tinklalapių vartotojams pranešama: „Svetainė buvo užblokuota Telekomunikacijų departamento nurodymu“.

Daugiausia svetainių blokuoja kompanija „Airtel“. Jos sąraše – bent 13 tinklalapių. Kitos bendrovės (BSNL, MTNL, „Reliance“ ir kt.) savo klientams kol kas neleidžia prisijungti tik prie kelių tinklalapių. Panašu, kad interneto paslaugų tiekėjai svetaines blokuoja pasitelkdami domenų vardų struktūros (DNS) tarnybines stotis. Šios stotys keičia vartotojų įvestus „raidinius“ svetainių adresus (pvz., Puslapis.lt) į skaitinius IP adresus, o pagal jį atrandama ieškoma svetainė.

Indijos gyventojai netruko surasti būdą, kaip „apeiti“ šiuos ribojimus. Kai kurių Indijos interneto tiekėjų klientai pasiekti tinklalapių negali tik tuo atveju, kai adreso laukelyje įvedamas pilnas domenas. Įvedus adresą be „www“ svetainė užkraunama. Taip pat svetaines galima pasiekti naudojant ne standartinį „http“ protokolą, o saugųjį „https“. Dar vienas šio blokavimo „apėjimo“ būdas – naudoti įvairius tarpinius „proxy“ serverius.

Svetainių blokavimo priežastys kol kas neskelbiamos. Manoma, kad tai gali būti susiję su autorių teisių pažeidimais ir nelegaliu failų dalinimusi internete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)