iPhone 5 sunaikins Android imperijos dalį JAV?  (4)

Sunku patikėti, bet įrenginių, naudojančių „Android“ platformą, paklausa rinkoje pradėjo mažėti pirmą kartą per visą šios operacinės sistemos egzistavimo laikotarpį. Susidomėjimas „Android“ pradėjo mažėti dar kovo mėnesį ir panašu, kad JAV rinkoje panaši tendencija išsilaikys dar ilgai. Analitikai spėja, kad tai lemia amerikiečių laukiamo „iPhone 5“ išmaniojo telefono pasirodymas šių metų rudenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors „Android“ operacinė sistema Jungtinėse Amerikos Valstijose išlieka populiariausia, tačiau nuo pirmame ketvirtyje turėtos 52,4 % rinkos dalies ji sumažėjo iki 49,5 %, praneša „IDC“ rinkos tyrimo agentūra. Tai yra pirmieji „Android“ rinkos mažėjimo požymiai JAV nuo 2009 metų pradžios. Tuo tarpu „Apple“ operacinės sistemos „iOS“ rinkos dalis per tą patį laikotarpį išaugo nuo 12,3 % iki 29,5 %.

„Needham & Co“ analitikas Čarlis Vulfas (Charlie Wolf) teigia, kad šis „Android“ operacinės sistemos išmaniųjų telefonų paklausos mažėjimas Jungtinėse Amerikos Valstijose dar tik prasideda. Jis spėja, kad dauguma mobiliojo ryšio operatoriaus „Verizon“ naudotojų pereis į „Apple“ gretas, kai tik „Verizon“ pradės prekiauti „iPhone 5“ išmaniuoju telefonu. Taip pat sklando gandai, kad naujasis „Apple“ produktas bus parduodamas „Sprint“ ir „T-Mobile“ salonuose, o tai reiškia, kad „iPhone 5“ galės įsigyti visi JAV gyventojai, neatsižvelgiant kokio mobiliojo ryšio operatoriaus paslaugomis jie naudojasi. Taigi, laikas parodys ar „Android“ sugebės atsilaikyti „Apple“ spaudimui Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Martynas Urbanavičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: