Lietuvos įmonė sukūrė unikalų robotą-reklamos stendą (Video)  (22)

Lietuvos reklamos gamybos įmonė sukūrė unikalų patentuotą robotą – reklamos stendą, kuris juda tam tikroje erdvėje orientuodamasis jutikliais, o esant dideliam žmonių srautui, valdomas nuotoliniu būdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pirmoji žmonių reakcija buvo įspūdinga“, – teigia Andrius Ramanauskas, stendą sukūrusios UAB „2bas“ vadybininkas. „Robotas debiutavo „Litexpo“ rūmuose vykusioje parodoje, kurios metu lankytojai jį glostė, vaikai su juo žaidė, manydami, kad jis tarsi turi šeštąjį jausmą. Daugelis sustojo prie stendo nusifotografuoti“.

Kuriant stendą, buvo aplenkti analogišką gaminį sukurti bandę konkurentai iš Vokietijos. Lietuviškam gaminiui ką tik suteiktas Europos patentas. Kūrėjai teigia, kad konkurentai Vokietijoje, kūrę panašų gaminį, pavėlavo ir nesugebėjo savo idėjos įgyvendinti. „Esame patys maloniai nustebinti aplinkinių reakcija į šį mielą kūrinį bei didžiuojamės jo funkcionalumu“, – teigia įmonės atstovas. Robotas gali įgauti įvairiausias formas – nuo didelio bato iki važinėjančio ekrano, akvariumo, laikraščių pardavėjo ar gaiviųjų gėrimų automato.

Roboto veikimo principas yra labai panašus į vis populiarėjančius robotus – dulkių siurblius, o be papildomo pakrovimo elektros baterijos tiekia energiją visą dieną. Ant judančios dalies atsižvelgiant į užsakovų pageidavimus yra montuojamas reklaminis stendas, televizorius, akvariumas, LED apšvietimas. Stende esantys jutikliai aptinka artėjančias kliūtis, todėl stendas nesusiduria nei su žmonėmis, nei su aplinkos daiktais. Vienintelė rimta dilema, kurią sprendžia stendo kūrėjai – kaip padaryti robotą visiškai autonomišką didelių žmonių susibūrimų vietose. Pakankamai tuščioje erdvėje kliūčių jutikliai veikia nepriekaištingai, tačiau robotas „pasimeta“ tada, kai aplink jį daug žmonių, kuriuos jis traktuoja kaip kliūtis. Artimiausiu metu įmonė, pasitelkusi užsienio partnerius, ketina pradėti roboto masinę gamybą ir eksportą į įvairias Europos Sąjungos šalis. Važinėjantį robotą galite pamatyti vaizdo įrašuose:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (22)