Kinijoje pristatyta debesų kompiuterijos pagrindu veikianti mobiliųjų telefonų operacinė sistema  (2)

Mobiliųjų telefonų operacinių sistemų rinkoje dar vienas naujas žaidėjas. „Alibaba Group“ dukterinė įmonė „Alibaba Cloud Computing“ pristatė naują debesų kompiuterijos pagrindu veikiančią išmaniųjų telefonų operacinę sistemą „Aliyun OS“, praneša „Reuters“. Tuo pačiu buvo anonsuotas ir pirmasis išmanusis telefonas „K-Touch W700“, kuris Kinijos rinkoje bus pristatytas jau šį mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, kad „K-Touch“ kompanija dar šių metų balandžio mėnesį pristatė analogišką išmaniojo telefono modelį, tačiau tuomet šiame prietaise veikė „Android 2.3“ operacinė sistema. Vienintelis pasikeitimas pristačius šį daugiafunkcinį įrenginį su „Aliyun OS“ yra apačioje atsiradęs vienas papildomas mygtukas debesų kompiuterijos paslaugoms. „AliCloud“ kompanija artimiausias mėnesiais taip pat planuoja debesų kompiuterijos pagrindu veikiančią operacinę sistemą integruoti tiek telefonuose su didesniais ekranais, tiek planšetiniuose kompiuteriuose. Kompanijos prezidentas Vangas Džianas (Wang Jian) teigia, kad „Aliyun OS“ suteikia naujas galimybes ne tik operacinės sistemos naudotojams, bet ir programų kūrėjams, kurie galės naudotis naujausiomis interneto technologijomis, tokiomis kaip „HTML5“ ir „JavaScript“. Nauja operacinė sistema praktiškai neturės jokios vidinės programinės įrangos, o tokiomis paslaugomis kaip elektroninis paštas, orų prognozės, žemėlapiai ir navigacija naudosis tiesiogiai išnaudodama internetą. Būtent tai yra skiriamasis debesų kompiuterijos pagrindu veikiančios platformos bruožas. Kitaip tariant, vartotojams į savo įrenginius nereikės diegti atitinkamos programinės įrangos, kadangi dažniausiai naudojamos programos bus saugomos serveriuose.

Be to, naudojantys „Aliyun OS“ galės sklandžiai sinchronizuoti, saugoti ir daryti atsargines duomenų kopijas. Į šį sąrašą patenka tokie duomenys, kaip kontaktinė informacija, skambučių žurnalai, trumposios žinutės, užrašai, nuotraukos. Visa ši informacija bus saugoma nutolusiame „AliCloud“ duomenų centre. Kompanija teigia, kad iš pradžių kiekvienas debesų kompiuterijos operacinės sistemos vartotojas gaus 100 GB vietos saugoti savo duomenimis, tačiau neatmeta galimybės, kad ateityje vieta serveryje bus skiriama pagal vartojo poreikius.

Įdomiausia, kad „Aliyun OS“ platformoje taip pat veiks „Android“ operacinės sistemos pagrindu pagrįsta programinė įranga, o kiekvienas kūrėjas galės naudoti arba savo paties serveriais, arba „AliCloud“ infrastruktūra ir atviros platformos paslaugomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)