Čekijos Piratų partija provokuoja autorių teisių gynėjus: sukurtos dvi svetainės nelegaliems filmams siųstis  (5)

Čekijos Piratų partija paskelbė karą šalies antipiratams ir paleido du tinklalapius, kuriuose apstu nuorodų į nelegalias filmų kopijas. Taip jie protestuoja prieš autorių teisių gynėjus, kurie iš vieno 16-mečio reikalauja 5 mln. eurų „žalos atlyginimo“ už tai, kad šis savo svetainėje pateikė nuorodų į filmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Priekabiaudami prie jaunų žmonių Čekijos antipiratų sąjunga su valdžios pagalba bergždžiai bando išlaikyti senąjį verslo modelį, kuris interneto amžiuje nebeveikia“, – pranešė Piratų partija. Ji teigia esanti įsitikinusi, kad jaunuolio veiksmai neprieštarauja įstatymams. Kaip yra iš tiesų, paaiškės teisme, skelbia TorrentFreak.com.

Tačiau partija, nelaukdama teismo posėdžio, nusprendė „atsišaudyti“ tikru piratų stiliumi ir, provokuodama autorių teisių gynėjus, sukūrė dvi svetaines, kuriose galima rasti daugybę nuorodų į nelegalias filmų kopijas: Tipnafilm.cz bei Piratskefilmy.cz.

Šiose svetainėse galima tiek atsisiųsti filmus (jie patogiai surūšiuoti pagal kokybę ir šaltinius), tiek peržiūrėti juos tiesiog naršyklėje.

Vadovaudamasi šūkiu „nuorodų skelbimas nėra nusikaltimas“, Čekijos Piratų partija ir projekto koordinatorius Zdenekas Slezakas ragina antipiratus nustoti kabinėtis prie nepilnamečių ir nukreipti savo teisinius ginklus į juos.

„Mes skelbiame atvirą karą Antipiratų sąjungai. Kabinėjimasis prie eilinių žmonių turi baigtis. Čekijos Antipiratų partija gyrėsi sučiupusi „didžiausią piratą šalyje“. Bet tai yra absurdas, jis buvo tik maža žuvelė“, – sakė Piratų partijos viceprezidentas Mikuláš Ferjencikas.

Čekijos „piratai“ teigia, kad Antipiratų sąjunga už nosies vedžioja policiją, reikalaudama gaudyti visus, kas internete – savo tinklalapiuose ar „Facebook“ profiliuose – pateikia nuorodas į nelegalias bylų kopijas, ir vadina tai absurdu. Juk nuorodų į nelegalų turinį platinančias svetaines pateikia ir interneto paieškos sistemos, tereikia įvesti atitinkamą paieškos žodį.

Antipiratų sąjunga savo konkurentų veiksmų nekomentuoja, esą „nenori atskleisti strategijos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)