„Nokia“ nepasiduoda: pristatytas naujas modelis „Nokia 500“, tęsiama inovacijų paieška (Video)  (15)

Nors kompanija „Nokia“ praėjusiame ketvirtyje prarado šimtus milijonų eurų, ji vis dar turi resursų naujiems rinkos užkariavimo bandymams. Šiandien kompanija paskelbė išleisianti naują išmanųjį telefoną su lietimui jautriu ekranu – „Nokia 500“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbant apie „Nokia“ kompanijos naujienas, negalima pamiršti sudėtingos jos ekonominės situacijos. Per antrąjį šių metų ketvirtį, pasak rinkos tyrimų kompanijos IDC, iš viso buvo parduoti 365,4 milijonai mobiliųjų telefonų ir nors „Nokia“ išliko pirmoje vietoje ir pardavė 88,5 milijonus vienetų, jos rinkos dalis vis krenta. Štai praėjusių metų antrajame ketvirtyje Nokia bendra rinkos dalis buvo 33.8 procento, o dabar – 24.2 procentai. Atsižvelgiant į tai, kaip nesėkmingai kompaniją bando įeiti į išmaniųjų telefonų rinka, kai kurie ekspertai jau dabar neabejoja kompanijos žlugimu.

Žinoma, „Nokia“ nepasiduoda – nors visame pasaulyje uždarinėja savo salonus, tačiau sutaupytų lėšų nešvaisto ir investuoja į naujus produktus. Tuo labiau, jog ant kulnų lipa kitos kompanijos, iš kurių arčiausiai yra „Samsung“. Jeigu tendencijos išsilaikys, galimas dalykas, jog ji netrukus aplenks suomių gigantą. Tai gali įvykti net šiais metais, nes Pietų Korėjos kompanija pardavė 70.2 milijonus telefonų, kas reiškia 19.2 procento rinkos dalį, o tai nėra labai jau daug mažiau, nei „Nokia“. Be to, „Samsung“ irgi nestovi vietoje – šiandien jau rašėme apie praėjusią savaitę pristatytas kompanijos naujienas.

Kiti konkurentai nėra labai pavojingi – trečioje vietoje lieka LG, kurių pardavimai šiek tiek krito, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, o kompanija šiuo metu užima 6,8 procentus rinkos. Apple ir toliau mėgaujasi ketvirtąja vieta ir kėsinasi į LG poziciją su 5,6 procento rinkos dalimi, o ZTE liko penkti.

Štai tokioje sudėtingoje situacijoje „Nokia“ pristato naują savo gaminį – išmanųjį telefoną „Nokia 500“.

„Nokia 500“ iš arčiau

Naujajame telefone įdiegtas sparčiausias šiandien naudojamas „Nokia“ procesorius – jo dažnis siekia 1 GHz, 5 megapikselių raiškos kamera, muzikos ir pramogų programų paketas, nemokami žemėlapiai ir navigacija. Telefone įdiegta naujausia „Symbian Anna“ operacinė sistema, turinti programinius patobulinimus, greitesnę interneto naršyklę, atnaujintus „Ovi žemėlapius“, sakoma kompanijos pranešime spaudai.

Nors techniniai parametrai pakankamai įspūdingi, tačiau telefonas priskiriamas ekonomiškų įrenginių klasei. „Iki šiol nebrangūs išmanieji telefonai dažniausiai asocijuodavosi su prasta technine įranga ir nepakankama vartojimo patirtimi. – sakė „Nokia“ viceprezidentas Ilari Nurmi. – Naujasis modelis – tai dar vienas įrodymas, kad „Nokia“ kuria naujoves išmaniųjų telefonų portfelyje ir pavyzdys, kaip „Symbian“ padės patenkinti rinkos poreikius per ateinančius metus“.

„Nokia 500“ savo kainos segmente bus vienas sparčiausių – telefone integruotas 1 GHz procesorius leidžia vienu metu atidaryti daug programų, greitai pereiti iš vienos į kitą ar paleisti daugiausia resursų naudojančias programas nesulėtinant telefono darbo tempo.

„Nokia 500“ prekyboje Lietuvoje turėtų pasirodyti 2011 m. ketvirtąjį ketvirtį. Iki metų pabaigos bus išleistas ne tik juodos, bet ir baltos spalvos modelis. Be to, bus galima keisti šių telefonų nugarinės pusės dangtelius – dar šiemet „Nokia“ pasiūlys įvairių atspalvių ir dizaino dangtelių asortimentą. „Nokia 500“ kaina turėtų siekti apie 520 litų, be mokesčių ir subsidijų.

Naujų technologijų paieška

Nors naujasis „Nokia 500“ yra ganėtinai įdomus telefonas, bet kompanijos jis tikrai neišgelbės. Tą supranta ir pati „Nokia“, kuriai žūtbūt reikia surasti naujų verslo nišų. Kol kas išmanieji telefonai – sunkiai įkandamas riešutėlis. Tad galbūt reikia kitokių naujovių? Pavyzdžiui ekologiškuose sprendimuose?

Galbūt todėl kompanija „Nokia“ pradėjo projektą, kurio metu išsiuntė 4 mobilius telefonus C1-02 su saulės baterija į keturias skirtingas pasaulio vietas. Tikslas – sužinoti, kaip praktikoje veikia jos sukurti telefonai vien su saulės baterija, rašo tinklaraštis TipTop.lt.

„Saulėti“ „Nokia“ telefonai buvo išsiųsti į Keniją, Suomiją, Švediją bei į laivą, kuris plaukioja Baltijos jūra. Telefono viduje esanti „juodoji dėžė“ nuolat įrašo duomenis apie gautą saulės energijos kiekį, kuri prieinama esamu momentu. Kenijoje tokio telefono savininku tapo sostinėje Nairobyje dirbantis apsaugininkas. Poliarinėje zonoje Utsoiki (Suomija) esantis telefonas bus naudojamas vietos universiteto techninių tyrimų skyriaus darbuotojo. Dar vienas telefonas, kaip minėta, plaukios po Baltijos jūrą (turbūt kapitono ar kito jūreivio rankose), galiausiai ketvirtas telefonas atiteko Švedijoje esančiai 16 metų merginai – skautei, šiuo metu esančiai skautų stovykloje.

Tikslas tikrai sveikintinas, tik reikia atsiminti, kad didelę dalį laiko telefonai yra kišenėse ar rankinėse, be to, dirbantiems biure dažnai tenka būti patalpose, kur saulės šviesa retai matoma (nebent savo telefonus paliktų ant palangės).

Galima priminti, kad savo laiku „Samsung“ taip pat buvo pristačiusi panašų įrenginį „Replenish“, tačiau testavusieji pranešė, kad baterijos pakrovimas saulės energija neveikia taip, kaip norėtųsi. Galbūt suomių kompanijai pavyks geriau realizuoti šią „žaliąją“ technologiją?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)