Facebook mokės programišiams už surastas saugumo skyles  (1)

Jau ir anksčiau buvo paplitusi praktika, kad didelės įmonės pasitelkia dažnai laisvai dirbančius, jeigu taip galima įvardyti, programišius, kurie gauna atlygį už praneštas saugumo skyles programose ar tarnybose. Šįkart tokį žingsnį žengia ir Facebook, siūlydama nuo 500 JAV dolerių už rastą klaidą. Įmonės atstovai pažada mokėti ir daugiau, jeigu tik ta saugumo spraga bus didesnė ir verta tų pinigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo tarpu Google džiaugiasi jau išmokėjusi net 300 tūkst. programišiams už jų pagalbą. Žinoma, kad Google taip pat turi tokią iniciatyvą ir moka nuo 500 iki 313370 JAV dolerių už rastas klaidas.

Facebook tokios iniciatyvos tikriausiai paskatino imtis kiekvieną savaitę gaunami 30-50 pranešimai apie rastas ar numanomas atsitiktines klaidas ir saugumo spragas.

Smagu ir tai, kad kiekvienas programišius radęs klaidą bus paskelbtas Baltųjų Skrybėlių (angl. White Hat) sienoje. Lietuviškai taip gerai neskambantys baltųjų skrybėlių atstovai žinomi kaip savo įgūdžius panaudojantys gerais tikslias, o ne siekdami pakenkti kitiems ar perimti kokius nors konfidencialius duomenis. Visą informaciją apie šią lentą ir joje paminėtus žmones rasite Facebook puslapyje.

Savo galimybes ir žinias galite išmėginti Facebook saugumo puslapyje sudalyvavę trumpoje apklausoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Ričardas Šmaižys
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: