Susipažinkime su Lietuvą saugančiu prancūzų naikintuvu „Mirage 2000C“ (Video)  (9)

Šiaulių aviacijos bazėje Baltijos šalių oro policijos misiją vykdantys prancūzų karinių oro pajėgų pilotai patruliavimą vykdo nacionalinės gamybos naikintuvais „Mirage 2000C”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ketvirtosios kartos daugiafunkcinis naikintuvas, sukurtas Prancūzijoje 1970 metais. Nuo XX amžiaus pabaigos iki XXI amžiaus pradžios jis buvo pagrindinis Prancūzijos karinės aviacijos lėktuvas. 2007 metais jo gamyba nutraukta, o karinėse oro pajėgose jį po truputį keičia naujesnis naikintuvas „Dassault Rafale“.

Daugiau techninių lėktuvo charakteristikų surasti Wikipedijoje, o toliau kviečiame pasižiūrėti DELFI.TV vaizdo reportažą apie piloto profesijos ypatumus bei lakūno nuomonę apie naikintuvą „Mirage 2000C“. Apie tai pasakoja prancūzų naikintuvo pilotas kapitonas Brun Raphael.

„Tu išmoksti valdyti naikintuvą ir tai teikia didelį malonumą, jautiesi kiekvieną dieną vis geriau ir geriau, žinai, kaip jį naudoti vis geriau ir geriau. Nesvarbu kas nutiktų, jautiesi saugus ir užtikrintas. Tu ir tavo naikintuvas esate komanda. Tai geras ginklas, galėčiau su juo vykti į karą”, – pusiau juokais kalba prancūzų pilotas, NATO „Tigers“ asociacijos narys.

Video reportažas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Mindaugas Bajarūnas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)