Neįtikėtini IT dešimtmečiai, atnešę pasaulinius perversmus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MrT 2011-08-13 11:18
Kaip manote, ar nanotechnologijos netolimoje ateityje sugebes sukelti panasu perversma kasdieniame musu gyvenime? Kai jos bus visur ir tai atrodys kaip yprastas dalykas.
werafonas 2011-08-13 12:05
Pala, pala. O tai kompiuteris, kuriuo dabar parašei, ne pagal nano technologijas pagamintas? Koks vieno bito dydis kietajame diske? Gal dar nori pasakyti, kad procesorius pas tave pagamintas pagal kokių 200 mikrometrų technologiją? Verčiau klaustum, kaip grafenas ir lanksčiosios technologijos pakeis mūsų kasdieninį gyvenimą.
kunis 2011-08-13 13:18
Mano anymu kitas perversmas bus tolimuju kosminiu kelioniu igivendinimas, bei biotechnologijos
Laurynas19 2011-08-13 13:43
Sutinku su tavim. Kad ir kokie bus mobilieji telefonai ar kiti irenginiai,, turiu omenyje, nors ir interneta galesime naudoti visur, rasyti ant oro, susivinioti kompiuteri i ritineli ir pan. Vistiek tai naujo perversmo neatnes,, O daugumai prieinamos kosmines keliones, biotechnologijos tikrai atnes nauja perversma musu gyvenimuose. Bet to manau dar teks palaukti,, turbut net iki kito simtmecio pradzios. P.S Straipsnis labai patiko.
unytas 2011-08-13 16:18
senau pc atrodo nieko gero bet padare perversma mano manimu kas atrodo dabar nieko gero gal padaris irgi perversma.pvz hibridinei ar elektrinei automobilei.dabar mes priklausomi nuo naftos gal paskui nebebus toke svarbi,senau zmones buvo priklausomi nuo zibalo ar angliu. kaip sakoma pagyvensim pamatisim
RealEfect 2011-08-13 16:56
Juokinga, tai tau tada taip iseina, kompiuteris, kuris neturi grafines sasajos, programines irangos valdymo ir tas kompiuteris kuris tai turi, neturi jokio skirtumo? Tai isirasyk dos os, tada paziuresim, ka sakysi Ka tu cia paminejai kompiuterio susiviniojimas, rasymas ant oro, tai yra perversmas ir labai didelis.Nes iskart gales ekranas buti zymiai didesnis, is kart nebus sunkus ir tuo labiau sulankstomas.Na tokios technologijos kaip rasymas ant oro, tai negirdejau, gal ir kuriama, kad butu sukurta tai neisivaizduoju, bet jeigu tai padarytu, tai butu superinis perversmas.Isivaizduok, tada tau netgi nereiketu ziureti i ekrana mobilaus, kompo ir pan.Vaziuoji masina ir gali buti uztikrintas kad nepadarysi avarijos, nes ziuresi i kelia ir tuo paciu rasysi ka nors savo asmeniniame kompiuteryje.Todel tai yra perversmas, tik kad reikia daugiau pamastyti kodel.Ir vien jeigu tu turi del to antrojo burbulo minti, kad jo nebus, tai tikrai klysti, kiek zmoniu nores isigyti tokias technologijas cia ir taip aisku, kad labai daug.Paziurek vien i tai, kiek irenginiu su tais sensoriniais ekranais zmones perka.Pas mus Lietuvoje visi skelbiasi esa skurdziai, neturintys pinigu, o tevai savo maziesiems netgi tokius perka, garantuoju, kad dabar kazkur kas trecias turi ta smartphone.Tiesa sutinku su tuom, kad bus padarytas didelis perversmas kosmoso srityje, bet is kitos puses nesutinku, nes, jeigu ir bus sukurti tokie kosminiai laivai, kurie gali nuskrist i kitas galaktikas, ar bent jau nuskristi iki tolimos planetos(su zmonemis), tai tik kaip cia kazkas sake kitame simtmetyje.Todel apie ji dar kalbeti per daug anksti, apie tokias technologijas susijusias su asmeniniais kompiuteriais, kaip minejo ponas Laurynas19 ir reikia kalbeti, cia matomas artimas perversmas. P.S.-Technologijos.lt tikrai dedade idomius straipsnius, man patinka, is tokiu galima tikrai gauti daug ziniu.Taip ir toliau!
RiMuSaS 2011-08-13 17:24
Nieko asmenisko. bet kai ptu sugebi elementarius atsakytums paverst tokiais griozdiskais ? Beje tokiso OS kaip DOS nera. DOS savaime yra Operacine sistema DOS - Disk operating system. Manau zmogus norejo paminet, kad savaime dar labiau patobuleje telefonai ir t.t. jau nebebus perversmams. As nelinkes prognozuot kaip kas, bet laikas parodys...
RealEfect 2011-08-13 19:29
RiMuSaS 2011-08-13 19:56
Wolfy 2011-08-13 20:30
Idomus straipsnis.Pasirodo www tinklalapis buvo pirmas atidarytas diena po mano gimimo,vienmeciai. Pats seku visas naujas technologijas ir kolkas jos tikrai daro didziuli proverzi musu dienomis.O kas bus ateityje,tai niekas nezino,bet manau AK po truputi atgyvens ir teliks nesiojimi,plansetiniai ir kitokie kompiuteriai.
Xdmin 2011-08-13 20:58
Importial 2011-08-13 21:10
Moderatorių vietoj būdamas paskutinius kelis post'us šveisčiau į šiukšliadėžę, nes eilinį sykį įrodo, kas yra tikra off-topic diskusija. RealEffect, nepyk, bet vartoji pernelyg daug cenzūruojamų žodžių, stengiesi bet kokiais apibūdinimais užsvaidyt žmogų, nors jis iš dalies sako tiesą - komentarai nelabai rišlūs, keliskart mali over and over, reikėtų pasimokyt nuoseklesnio minčių dėstymo metodo (ar kelių). Apie straipsnį: asmeniškai vertingu ir rekomenduotinu jį laiku tik dėl trumpos Dell'o biografijos, nes niekada šio žmogaus keliu į prasmingą gyvenimą ir pirmąja 20 m. nesidomėjau, paprasčiausiai neteko užkabinti tokią mintį, kad "va, staigiai lėksiu į Wiki ir ieškosiu info apie Dell'ą". Nieko panašaus. Visa kita praktiškai daugiau mažiau žinojau. Kalbant apie pasiūlymus tolimesniems kompiuterių naujoves ir kitus aspektus detaliai nagrinėjantiems straipsnis, norėčiau išvysti apie video žaidimų grafinį progresą, programavimą/jo istoriją arba fizikos integraciją į skaitmeninį pasaulį, įvairias motion capturing technologijas, galbūt filmų kūrimo ypatybes, paplitusias šiandienines ar praeities technologijas. Būtų įdomu ir, manau, ne man vienam.
Dvigubas nulis 2011-08-13 23:46
Kai kurie komentarai ištrinti dėl forumo teršimo. Aiškintis santykius galima ir per AŽ.
Fostil 2011-08-14 00:40
Po desimties metu niekas per daug nepasikeis mano manymu. Grafenas kolkas dobei sedi, per kelis metus nieko svarbaus nebuvo pasiekta su juo. Silicis stebuklu nebeparodys. Sulankstomi notebookai, smartphonai kolkas tik fantazijos, korpusas vistiek tures but kietas didelis, talpinantis baterija, cpu. Realiai ir per tuos 30 metu, ne kazka ir teisrado. Ant rankos pirstu suskaiciuot galim. Kol neatsisakysim silicio, tol nieko naujo ir nepasieksim.