„Firefox 7“ bus greitesnė ir stabilesnė naršyklė  (20)

Jau ilgą laiką apie „Firefox” pasigirsta neigiamų atsiliepimų, kad naršyklė lėta, naudoja daug operatyvios atminties ir po ilgo naudojimo kartais netgi „lūžinėja”. Visa tai „Mozilla” bandys išspręsti būsimoje septintoje versijoje, plačiau apie tai prakalbo patys kūrėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš „Firefox“ programuotojų Nicholas Nethercote papasakojo apie projektą „MemShrink“, kurio tikslas – susitvarkyti su naršyklės problemomis dėl operatyvios atminties naudojimo. Kaip teigia Nicholas, po naujųjų patobulinimų „Firefox“ gali veikti 20-50 % greičiau bei turi daug mažesnę tikimybę pakibti, net jei naudojatės naršykle ilgą laiką be kompiuterio perkrovimų.

Iš tiesų, „Mozilla“ jau bandė susidoroti su šiomis problemomis daug seniau – dar „Firefox 3″ versijoje, ir jiems buvo praktiškai pavykę, tačiau, kaip teigia tas pats programuotojas, bėdos vėl grįžo su ilgai lauktąja „Firefox 4″, kuri turėjo daug naujų funkcijų, ir ne visos jos buvo optimizuotos greičio bei stabilumo atžvilgiu.

Kadangi dabar „Mozilla“ perėjo prie spartesnės versijų keitimo sistemos, tai „Firefox 7″ stabili „beta“ versija turėtų pasirodyti jau kitą savaitę, o oficialus išleidimas, jeigu planai nepasikeis, planuojamas apie rugsėjo pabaigą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(2)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: