TSMC pradėjo bandomąją Apple A6 lustų gamybą  (0)

Puslaidininkių gamyba užsiimanti Taivano kompanija „TSMC“ pradėjo bandomąją „A6“ centrinių procesorių gamybą, praneša Cens.com. Šie lustai turėtų būti naudojami ateityje numatomuose gaminti „Apple“ korporacijos įrenginiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosios žinios apie galimą „Apple“ ir TSMC bendradarbiavimą pasirodė seniau, nei prieš mėnesį, tačiau šį kartą šis susitarimas patvirtintas oficialiai. Pranešime teigiama, kad pirmieji „Apple A6“ lustai rinkoje bus pristatyti ne anksčiau kaip 2012 metų antrą ketvirtį. „TSMC“ kompanija „ARM“ architektūros „A6“ procesorių gamybai turėtų pritaikyti pažangias 28 nanometrų bei 3D technologijas. Tai galėjo būti keletas pagrindinių priežasčių, kurios lėmė bendradarbiavimo susitarimą su „Apple“.

Įdomiausia yra tai, kad „A4“ ir „A5“ centrinius procesorius JAV korporacijai anksčiau gamino „Samsung“ kompanija, kuri šiuo metu yra bene didžiausias „Apple“ konkurentas. Labai tikėtina, kad bendradarbiavimą nutraukti paskatino prasidėję nuolatiniai patentų karai tarp šių bendrovių. Be to, puslaidininkių gamyba užsiimanti „TSMC“ kompanija anksčiau turėjo galybę užsakymų iš tokių bendrovių kaip „Nvidia“ ir „Qualcomm“, todėl tai galėjo būti viena iš pagrindinių priežasčių kodėl susitarimas nebuvo pasiektas anksčiau.

Labai tikėtina, kad būtent šie naujosios kartos „Apple A6“ centriniai procesoriai, kurie gali turėti net ir keturis branduolius bus naudojami dabartinį „iPad 2“ pakeisiančiame „iPad 3“ planšetiniame kompiuteryje arba 2012-iems metams planuojamame pristatyti naujosios kartos „iPhone“ išmaniajame telefone, praneša „PhoneArena“. Ši informacija nėra oficialiai patvirtina, tačiau žinant „Apple“ poziciją nuolatos atnaujinti bei taip tęsti savo pristatytų produktų linijas, labai tikėtina, kad šis spėjimas gali virsti tikrove.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)