„Apple“ atšaukia „iPad 3“ pristatymą šiais metais  (2)

Šaltinių teigimu, technologijų milžinė „Apple“ neseniai atšaukė užsakymus planšetiniam kompiuteriui „iPad 3“, kuris turėjo pasirodyti antroje šių metų pusėje. Manoma, kad kompanija buvo priversta atidėti naujojo planšetinio kompiuterio pristatymą dėl to, kad už prieinamą kainą negavo tinkamų ekranų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau skelbta, kad „iPad 3“ gali būti pristatytas rugsėjį, kartu su „iPhone 5“, arba vėliau šiais metais. Tačiau šaltiniai tiekėjų grandyje nurodo, kad „Apple“ numato ir toliau aktyviai prekiauti planšetiniais kompiuteriais „iPad 2“, o antrajam pusmečiui ketina užsakyti detalių 28–30 mln. šių įrenginių. „iPad 3“ detalių užsakymai taip pat buvo atšaukti, skelbia Digitimes.com.

Šaltiniai mano, kad kompanija nusprendė atšaukti naujojo kompiuterio pristatymą, nes už prieinamą kainą nesugebėjo įsigyti norimo skaičiaus itin didelės raiškos ekranų. Manoma, kad „iPad 3“ turėjo būti naudojamas 9,7 colio įstrižainės 2048×1536 tšk. raiškos ekranas. Daugiausia tokių ekranų pagamina kompanija „Sharp“, bet jų kaina yra didelė, o kiti „Apple“ partneriai – „Samsung Electronics“ ir „LG Display“ – kol kas negali pasiūlyti pakankamo kiekio tokių ekranų. Šiuo metu gaminamas „iPad 2“ turi 1024×768 tšk. raiškos ekraną. Negalėdama užtikrinti pakankamai ekranų, „Apple“ veikiausiai atsisakė planų pradėti masinę „iPad 3“ gamybą šiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: