Kaip paversti išmanųjį telefoną kelionių pagalbininku?  (0)

Pasirodžius išmaniesiems telefonams, neteko ilgai laukti ir įvairių programėlių, palengvinančių turistų vargus planuojant kelionę, beklaidžiojant nepažįstamame mieste ar dalinantis kelionės įspūdžiais su draugais. Kokie kelionėse praverčiantys programiniai įrankiai prieinami šiuolaikiniams keliautojams?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmaniųjų telefonų programos pakeičiančia gidus, turistines knygas, GPS prietaisus ir nuolatinį žvilgčiojimą į neišlankstomus žemėlapius. Į savo telefoną galima atsisiųsti tokių kelionės pagalbininkų, kokių ir sugalvoti negalėjote. Rinkoje surasite virš 17 tūkst. įvairių programėlių skirtų keliautojams. Be abejo, GPS navigacija yra stipriai gyvenimą palengvinanti funkcija, tačiau tuo viskas nesibaigia. Štai keletas įdomiausių ir naudingiausių išmaniųjų telefonų papildymų keliauninkams. Už kai kurias programėles teks sumokėti po keletą dolerių, kitas galima atsisiųsti nemokamai.

1. „Lonely planet“ miestų gidai

„Keliautojų biblija“ dažnai pavadinamos turistinės „Lonely planet“ knygos jau senokai įgijo keliautojų pasitikėjimą visame pasaulyje. Populiarusis vienišų keliauninkų ir turistų gidas nepraleidžia progos užkariauti ir išmaniųjų telefonų ekranus. Tai leidžia interaktyvią, labai koncentruotą informaciją apie daugybę didžiausių pasaulio miestų turėti savo kišenėje.

Dabar „Lonely planet“ gidai prieinami beveik visų išmaniųjų telefonų vartotojams. Kiekvienas gali atsisiųsti interaktyvius daugiau nei šimto didžiausių pasaulio miestų žemėlapius. Juos lengvai rasite reikiamą pastatą, kur pavalgyti ar nakvynės namus, viešbutį. Taip pat ant interaktyvaus žemėlapio sužymėtos lankytinos vietos, pramogos ir kita naudinga informacija.

Vienas iš didesnių privalumų yra tai, kad šiais žemėlapiais galite naudotis ir neprisijungę prie interneto.

2. „Footprint“ miestų gidai

Tai dar viena programėlė leidžianti jums greitai ir patogiai kelionės metu nardyti didžiausiuose miestuose. Nuo „Lonely planet“ ši programėlė skiriasi nestandartinių ir egzotiškesnių aprašytų miestų pasirinkimu: Keiptaunas, Buenos Aires, La Pasas, Rio Dežaneiras, Bankokas, Auklendas ir daugelis kitų įdomesnių kelionių gidų pateikta keliautojų patogumui.

3. „Kayak“ – surask skrydį, viešbutį ar mašinos nuomą

Viena pirmųjų paieškos programėlių išmaniuosiuose telefonuose ir tuo pačiu viena geriausių. Aiškus išdėstymas, greitai pateikiami ieškomų skrydžių, viešbučių, automobilių nuomos rezultatai ir nuorodos leidžiančios užsisakyti paslaugą iškart, padaro šia programėlę nepakeičiama užkietėjusiems keliautojams.

4. „Weather Pro“ – pasaulio orai kišenėje

Daugelis išmaniųjų telefonų turi įrašytas atskiras orų prognozių programėles, tačiau geriausia prisikabinti dar vieną. „Weather Pro“ rasite viso pasaulio orų prognozes, palydovų nuotraukas ir komentarus.

5. „Wikitude“ kitokia tikrovė jūsų telefone

Viena geriausių „papildytos tikrovės“ programėlių jūsų išmaniajam telefonui. Su ja tereikės nukreipti telefono kamerą į aplinką ir telefono ekrane „ant“ realaus vaizdo pasirodys informacija apie viešbučius, pramogas, kavines ar net netoli esančius jūsų draugus, besinaudojančius ta pačia „Wikitude“ programėle.

Įsivaizduokite: einate Niujorko gatve, atsukate išmanaus telefono kamerą į patinkantį pastatą, o šis jums parodo, kad viduje įrengta kirpykla, kurioje sėdi jūsų draugas. Jį net neįėję į vidų galite pasikviesti kavos… „Papildyta tikrovė“ praplečia žinojimo ir bendravimo ribas.

6. UNESCO pasaulio paveldo objektai telefone

Tai Pasaulio paveldo objektų sąrašas visose šalyse. Labai praverčia planuojantiems kelionę ir renkantiems, ką aplankyti, nuvykus į konkrečią šalį. Be to, neprošal būtų sužinoti apie pasaulio paveldą ir neišlindus iš namų.

7. „Xe“ valiutos kursų keitiklis

Paprastas, gyvai atnaujinamas valiutos kurso keitiklis. Pasirinkite jums reikiamas valiutas ir, turėdami šią programą, be problemų jas palyginsite savo išmaniajame telefone. Tai užkirs kelią įvairaus plauko pinigų sukčiams, kurie nuolat pelnosi iš patiklių atvykėlių, nežinančių tikrų valiutos pardavimo ir pirkimo kainų.

8. „Earworms“ – pramok kalbą per valandą

Revoliucinėmis vadinamos kalbos mokymosi programėlės kol kas prieinamos tik „iPhone“ savininkams. Vis dėlto šios 70 minučių trukmės audio pamokos naudoja hipnotizuojančią muziką ir įvairius kalbos pratimus, kad į jūsų smegenis įkaltų pagrindinius naujos kalbos žodžius bei frazes. Keista ar net baugu, tačiau ši paprasta sistema veikia.

9. „Lonely planet“ trumpų frazių knyga

Lengva naudotis, išsami frazių knyga turi per 600 posakių kiekviename kalbos gide. Kad būtų lengviau surasti norimą pasakyti sakinį, frazės suskirstytos temomis. Su tokiu kalbų gidu savo telefone tikrai neprapulsite kelionėje po tolimus kraštus.

10. „Google“ vertėjas – iš kompiuterio į telefoną

Na ir dar vienas minimalaus susikalbėjimo su kitataučiais įrankis – „Google“ vertėjas. Nors jis ir neverčia idealiai, nors dažnai pasitaiko labai netiksliai išverstų žodžių ir frazių, tačiau kritinėje situacijoje, toks įrankis tikrai gali padėti pasiklausti kelio, nusipirkti bilietą ar netgi papasakoti trumpą istoriją. Dabar šis išmaniuosiuose telefonuose esantis vertėjas gali versti į 15 kalbų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)