Kas nutinka su „iPad 2“ ekranais, kurie neįtiko „Apple“?  (2)

Ekranų matricos, skirtos „iPad 2“ planšetiniams kompiuteriams, tačiau neatitinkančios „Apple“ kokybės reikalavimų, gali atitekti bevardžiams Kinijos planšetinių kompiuterių gamintojams. Pastarieji tokias IPS tipo matricas priima su džiaugsmu, kadangi jų kaina ne tokia didelė – nežiūrint į tai, jog kokybė taip pat žemesnė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindiniai IPS tipo 9,7“ įstrižainės „iPad 2“ ekranų tiekėjai yra kompanijos „LG Electronics“ ir „Samsung“. Įprasta, kad tinkamų naudoti IPS matricų iš vienos partijos gaunama santykinai mažiau, nei kitokio tipo matricų. Tačiau „Apple“ kokybės kontrolės nepraėjusios matricos vis dar yra tinkamos naudoti. Šių „antrarūšių“ IPS kiekį gana lengva suskaičiuoti. 2011 m. II ketvirtį buvo pagaminta nuo 7 iki 9 mln. „iPad 2“. Tikimasi, kad III ketvirtyje šių planšetinių kompiuterių tiekimas padidės iki 12–14 mln. vienetų. Savo ruožtu, II ketvirtį LG ir „Samsung“ pagamino iš viso 12–15 mln. 9,7“ įstrižainės IPS matricų. Į skirtumą tarp pagamintų „iPad“ ir matricų kiekio įeina ne tik „Foxconn“, surinkinėjančios „iPad 2“, sandėliuose sukauptas kiekis, bet nepraėjusios kokybės kontrolės IPS partijos. Taigi dalis šių „antros rūšies“ matricų ir galėjo atitekti kinų gamintojams.

Pastarieji rankų sudėję tikrai nesėdi ir „kepa“ nuosavas planšetinių kompiuterių su 9,7“ IPS matricomis versijas. Tarp šių gaminių patenka ir „SmartDevices“ modelis T10 su „Android 2.2“ operacine sistema (beje, visai nepritaikyta planšetiniams kompiuteriams), kurį Kinijoje galima įsigyti už mažiau nei 750 Lt. Šaltiniai praneša ir apie nelabai žinomas kompanijas AGSO ir „Wanlida“, kurios gamyboje taip pat naudoja kokybės kontrolės nepraėjusias „iPad 2“ matricas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: