Vokietijoje mygtukas „Like“ pripažintas neteisėtu  (10)

Mygtukas „Like“, leidžiantis „Facebook“ vartotojams dalintis turiniu, pažeidžia Vokietijos įstatymus. Apie tai pareiškė nepriklausomo privatumo apsaugos centro vadovas Thilo Weichertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis teigia, kad jei tinklalapyje yra mygtukas „Like“, duomenys apie jo vartotojus, jų perėjimus ir naršymo trukmę perduodami į serverius JAV, net jei vartotojas neužregistruotas „Facebook“ socialiniame tinkle. Tai pažeidžia Vokietijos įstatymus ir Europos Sąjungos teisines normas.

Centro ekspertai mano, kad „Facebook“ naudoja duomenis tikslinei reklamai, o taip pat norėdama nustatyti vartotojų aktyvumą. Weichertas paragino visas kompanijas, esančias Šlėzvigo-Holšteino žemėje, iki rugpjūčio pabaigos pašalinti iš savo tinklalapių mygtuką „Like“. Tie, kas ignoruos šį reikalavimą, gresia bauda iki 50 tūkstančių eurų. Kol kas tikslesnis tokio teisinio sprendimo motyvas nepateikiamas.

Anksčiau Vokietijoje buvo pripažinta neteisėta į „Facebook“ įkeliamų nuotraukų veidų atpažinimo sistema. Tai buvo paaiškinta tuo, kad šalies įstatymas draudžia biometrinės informacijos rinkimą, pavyzdžiui, kaip tokių, atstumas tarp akių arba veido formas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)