„Facebook“ bando kovoti su programišiais „Anonymous“?  (0)

Rugpjūčio 23 d. socialiniame „Facebook“ tinkle jau ilgai gyvuojantis garsios pasaulyje programišių grupuotės „Anonymous“ puslapis pavadinimu „AnonOps“ netikėtai buvo dingęs ir prarado visus savo gerbėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete greitai pasklido kalbos, kad tai „Facebook“ atkirtis programišiams, kurie liepos 16 d. paskelbė, kad lapkričio 5 d. pradės „Operaciją „Facebook“, nors vėliau patys „Anonymous“ oficialiai išplatino pranešimą, kad tokios operacijos jie neplanuoja ir apie operaciją skelbiantis video yra kurtas ne jų.

Spėjama, kad minimame grasinime „Facebook“ lapkričio 5 parinkta neatsitiktinai. Ji siejama su garsiuoju Guy Fawkes, anglu, kuris būtent šią dieną 1605 m. su grupele katalikų ketino susprogdinti Anglijos Parlamentą ir taip apsaugoti žmones nuo blogos valdžios. Pasikėsinimas tuomet nepavyko ir buvo istorijos knygose nugulė „Parako perversmo“ vardu. Šį įvykį ypač išgarsino 2006 m. Holivudo filmas „V for Vendetta“. Programišiai net perėmė filmo herojaus kaukę kaip savo simbolį.

Vistik gandai nepasitvirtinimo – po kelių valandų „Anonymous“ puslapis vėl veikė ir buvo atstatyti visi gerbėjai. Po šio trumpo įvykio „Anonops“ puslapio skaičius sulaukė papildomų 3 tūkst. gerbėjų. Dalis juokavo, kad Markas Zuckerbergas nepatikėjo, kad operacijos nebus ir pabandė „Anonymous“ išprovokuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)