Stivas Džobsas pasitraukė iš „Apple“ vadovo pareigų (Papildyta)  (7)

Vienas iš kompanijos „Apple“ įkūrėjų ir visiškai teisėtai galintis vadintis jos tėvu Stivas Džobsas (Steve Jobs) nuo šiol pasitraukia iš įmonės vadovo posto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį pranešimą „Apple“ netikėtai paskelbė vakar. Kompanijos direktorių tarybai siųstame laiške ilgametis jos vadovas Stivas Džobsas pripažino, jog atėjo laikas, kai jis jau nebegali atlikti savo, kaip vyriausiojo korporacijos vadovo, pareigų. Buvusiam savo postui užimti jis „stipriai rekomenduoja“ vyriausiąjį veiklos vadovą Timą Kuką (Tim Cook). Tuo pačiu jis išreiškė norą likti dalyvauti kompanijos taryboje kaip tarybos pirmininkas, jei tarybos nariai su tuo sutiks. Štai kaip atrodo Džobso laiškas, išverstas į lietuvių kalbą:

Visada sakiau, jog jei kada nors ateis diena, kai daugiau nebegalėsiu atlikti savo pareigų ir įgyvendinti lūkesčių, kaip „Apple“ vadovas, būsiu pirmasis, iš kurio jūs tai sužinosite. Deja, ta diena atėjo.

Todėl atsisakau „Apple“ vyriausiojo vykdančiojo direktoriaus posto. Norėčiau toliau pasitarnauti, jei Taryba su tuo sutinka, kaip Tarybos vadovas, direktorius ir „Apple“ darbuotojas.

Kalbant apie mano įpėdinį, stipriai rekomenduoju vykdyti valdymo perdavimo planą ir „Apple“ vadovu paskelbti Timą Kuką.

Tikiu, jog šviesiausios ir daugiausia inovacijų atnešiančios „Apple“ dienos dar tik priešakyje. Ir viliuosi tai stebėti ir prisidėti prie sėkmės naujame vaidmenyje.

Čia dirbdamas radau kai kuriuos geriausius savo gyvenimo draugus, ir dėkoju jums visiems už daugelį metų, kuriuos galėjau dirbti kartu su jumis.

Stivas

„Apple“ šią naujieną jau patvirtino, išleisdama pranešimą spaudai ir paskelbdama Timą Kuką Stivo įpėdiniu ir atskleisdama, jog taryba jau paskelbė Džobsą nauju pirmininku. Naujasis direktorius taip pat prisijungs prie tarybos darbo.

Nuo pat 2011 metų Stivas Džobsas negalėjo dalyvauti įmonės gyvenime dėl medicininių priežasčių. Nei jis, nei pati kompanija nepaaiškino ilgalaikės pertraukos priežasčių, išskyrus tai, jog Stivas laikinai pasitraukia, siekdamas „susitelkti ties savo sveikata“. „Apple“ įkūrėjas taip pat buvo laikinai dingęs 2009 metų sausį, o vėliau paaiškėjo, jog jam 2009 pavasarį atlikta kepenų transplantacija. Džobsui 2004 metais taip pat atliktas kasos vėžio gydymo ciklas. Teigiama, jog kasos neuroendokrininio tipo navikinis susirgimas buvo gydomas naudojant specialią dietą, o po to buvo duotas sutikimas chirurginei intervencijai. Operacija buvo sėkminga ir tuo metu Džobsui nereikėjo chemoterapinio ar radioterapinio gydymo.

Visais atvejais Džobsą pavadavo Timas Kukas. Remiantis „Apple“ informacija, Kukas anksčiau buvo atsakingas už globalius kompanijos pardavimus ir veiklą, įskaitant tiekimo grandies valdymą, pardavimų veiklas, aptarnavimą ir vartotojų palaikymą visose rinkose ir valstybėse. Jis taip pat vadovavo „Apple Macintosh“ padaliniui.

Atsižvelgiant į išskirtinį Stivo Džobso vaidmenį kasdieniame „Apple“ gyvenime, kompanijos akcijos reguliariai krenta, kai tik pasigirsta naujienos ar net gandai apie vadovo sveikatos sutrikimus. Dažnai teigiama, jog Džobso pasitraukimas „Apple“ turėtų suduoti skaudų smūgį. Ši naujiena paskelbta iš esmės naujojo „iPhone“ (ir galimai naujo „iPad) pristatymo išvakarėse, tad tik laikas parodys, kaip reaguos rinka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (7)