Veidų atpažinimo programa padės rasti „tobulą“ antrąją pusę  (5)

Turbūt daugelis iš mūsų pažįstame porų, kur abi pusės panašios viena į kitą kaip du vandens lašai. Tokias porų sąjungas, kaip princas Charlesas ir Camilla, Kelly Osbourne ir Luke'as Worallas ar Tomas Cruise'as ir Katie Holmes, pasak mokslininkų, lemia panaši veido struktūra ir bruožai. Nenuostabu, jog atsiranda kompiuterinės programos, padedančios rasti „tinkamą“ antrąją pusę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui „FindYourFacemate.com“ tinklalapis apdoroja lankytojų nuotraukas sudėtinga veido atpažinimo programa ir „suporuoja“ juos su panašius veido bruožus turinčiais žmonėmis. Tinklalapio steigėja Christina Bloom pradėjo studijuoti šią teoriją prieš 20 metų, kai pati ištekėjo už labai panašaus į ją vyriškio. Minėtoji svetainė pradėjo veikti prieš tris mėnesius ir šiandien jau turi beveik 25 000 vartotojų iš viso pasaulio. Prisijungimas prie jos šiuo metu yra nemokamas.

Niujorke gyvenanti Ch. Bloom teigia šį projektą vykdanti ne dėl pinigų. „Aš išties tikiu šia teorija ir noriu visoms vienišoms sieloms padėti surasti antrąją pusę. Šiandien labai sunku sutikti tinkamą sau žmogų, o dar sunkiau, kad tarp tų žmonių atsirastų abipusiai jausmai“, – sakė ji.

Panašiai atrodantiems Samui Nagourney ir Katharine Walker ši teorija skamba įtikinamai. Jiedu, dirbę vienoje Niujorko reklamos kompanijoje, per klaidą dažnai palaikomi broliu ir seserimi. Abu turi plačią šypseną, iškilią kaktą, ryškias mėlynas akis, gilius skruostikaulius, šviesius plaukus ir strazdanotą odą. Samas ir Katharine įsimylėjo vienas kitą iš pirmo žvilgsnio, bet iš pradžių net nepastebėjo, kad yra be galo panašūs.

„Mano mama pirmoji tai pastebėjo, – sakė Katharine. – Ji sakė, kad esame tokie panašūs, jog net sunku žiūrėti į mus kartu. Vėliau tą patį ėmė pastebėti ir draugai.“ „Iš pradžių tai buvo kiek keistoka, bet kadangi Katharine yra labai graži, lyginamas su ja priimu tai kaip komplimentą“, – priduria Samas. „Kartais „žaidžiame“ tokį žaidimą: kai gatvėje pamatome du panašius žmonės, bandome spėlioti, ar jie brolis ir sesuo, ar pora“, – pasakoja Katharine. Samas ir Katharine rudenį planuoja apsigyventi kartu, susituokti ir susilaukti vaikų. „Dažnai kartoju, kad noriu kelių mažų Samo kopijų, – juokauja Katharine. – Įsivaizduokite, kokie panašūs bus mūsų vaikai! „

Žinoma, moksliškai ryšys tarp sėkmingos santuokos ir sutuoktinių išorinio panašumo nėra patvirtintas. Ištirti tokį faktą taip pat būtų pakankamai sudėtinga, nes tektų įvertinti ganėtinai daug panašumą lemiančių veiksnių, iš kurių dalis priklauso nuo subjektyvaus požiūrio – kas vienam stebėtojui atrodo panašu, kitam gali atrodyti priešingai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)