„Facebook“ siūlo po 500 JAV dolerių už surastus pažeidžiamumus  (5)

Kompanija „Facebook“ pranešė, kad mokės po 500 JAV dolerių kaip atlygį kiekvienam, kuris jos socialiniame tinkle suras programinės įrangos klaidą ar pažeidžiamumą. Tai yra kiek mažiau, nei siūlo kitos interneto kompanijos, tokios kaip „Microsoft“ ir „Google“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint pretenduoti į šią premiją, žmogus turi pranešti apie rastą saugumo spragą kompanijos socialinio tinklo sistemoje, tačiau premijų sistema negalioja įvairioms trečiųjų šalių sukurtoms „Facebook“ programoms. Apie surastą klaidą reikėtų pranešti „Facebook“ ir duoti pakankamai daug laiko, kad ji būtų pašalinta prieš tai, kai su tuo susijusi informacija bus paviešinta.

500 dolerių – tai tik pradinis atskaitos taškas, ir jis kiek mažesnis, nei siūlo kitos kompanijos. Štai „Mozilla“ ir „Google“ už pažeidžiamumą atradimą siūlo po 3000, Microsoft – net iki 250 000 JAV dolerių (beje, žmogus, pranešęs „Business Software Alliance“ apie nelegalių programinės įrangos kopijų naudojimą, gali už tai gauti net iki 1 mln. JAV dolerių, atsižvelgiant į šio teisinio pažeidimo mastą).

Galima pažymėti, kad ataskaitos apie „Facebook“ surastas klaidas ateityje saugumo analitikams gali padėti įgauti svarią reputaciją programinės įrangos kūrimo srityje. Premijos gal ir nedidelės, tačiau kartais vardas ir gera reputacija vėliau atneša daugiau naudos, ir ne tik finansinės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)