„ChatON“ - naujas „Samsung“ bandymas užkariauti trumpųjų žinučių rinką (Video)  (3)

„Samsung“ pristatė naują nemokamą mobiliųjų ryšių paslaugą „ChatON“, kuri leidžia vartotojui susisiekti su bet kuriuo kitu mobiliuoju telefonu patogiau, nei tai vyksta naudojant SMS ar MMS žinutes. Tiesa, kompanijai nusimato rimta konkurencinė kova, kadangi į šį rinkos segmentą taikosi ir kiti mobiliųjų įrenginių gamintojai


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„ChatON“ paslauga veikia visose išmaniųjų ir mobiliųjų telefonų platformose ir vartotojams leidžia bendrauti (keistis tekstais, vaizdo medžiaga ir pan.) su draugais ar artimaisiais nepriklausomai nuo telefono operacinės sistemos. Šiuo metu „ChatON“ galima naudotis daugiau nei 120 šalių 62 kalbomis. Paslauga atlieka dvi funkcijas. Pagrindinė funkcija – galimybė mobiliųjų telefonų vartotojams, mėgstantiems nesudėtingą ir patogią įrangą, keistis tekstais, nuotraukomis, kalendoriaus duomenimis, kontaktais ir kt. Su funkcija „Interaction Rank“ galima sekti bendravimo su draugais intensyvumą, taip pat komentuoti draugų profilių puslapiuose. „ChatON“ taip pat leidžia kurti animacinius pranešimus, pridėjus garso įrašus, užsklandos vaizdus. Visas nuotraukas ir vaizdo įrašus kiekviename pokalbio lange galima peržiūrėti automatiškai generuojamame turinyje „Trunk“. Naudodami mobiliuosius įrenginius „ChatON“ vartotojai taip pat gali jungtis į socialinius tinklus.

Pagal dabartinį gamintojo sumanymą, programa iškart bus įdiegta visuose naujuose kompanijos pagamintuose išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose ir nešiojamuosiuose kompiuteriuose. Taip pat žadama išleisti asmeniniams kompiuteriams skirtą „ChatON“ versiją, tad akivaizdu, jog „Samsung“ nusiteikusi rimtai konkuruoti su tokiais rinkos senbuviais kaip „Skype“ ar „Google Chat“. Taip pat analogišką programą „iMessage“ jau netolimoje ateityje žada pristatyti „Apple“ kartu su naująja operacine sistema „iOS 5“. Jei tikėti „Apple“ pažadais, „iMessage“ turėtų veikti net „apeinant“ mobiliojo ryšio tiekėjų apmokestinimą, t. y. keitimasis „iPhone“ vartotojams keitimasis tokiomis žinutėmis turėtų būti visiškai nemokamas (!). Vienintelis minusas – „iMessage“ veiks tik „iOS“ terpėje, t. y. ja naudotis galės tik naujausių „iPhone“, „iPad“ ar „iPod“ savininkai. Ar tą pavyks įgyvendinti tikrovėje, turėtume pamatyti jau netolimoje ateityje. Tuo tarpu naujosios „ChatON“ paslaugos pristatymą galite peržiūrėti tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai (3)