Mėnulyje planuojama statyti… piceriją  (21)

Japonų kompanija „Domino“ puoselėja planus pastatyti naują piceriją… Mėnulyje. Iki šios idėjos realizavimo, žinoma, kol kas toli, o ir pati kompanija konkrečių statybos terminų neskelbia, tačiau tokio statinio viziją ir verslo idėją jau turi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Domino“ atstovų teigimu, pradėjus Mėnulyje statyti bazę, poreikį tokiai picerijai pajaustų į Žemės palydovą atvykstantys astronautai, praneša The Telegraph.

Reikia pasakyti, kad kosmosą jau „įsisavino“ kompanija „Pizza Hut“, 2001 metais nusiuntusi picą į Tarptautinę kosminę stotį. Norėdama „įveikti“ konkurentą, kompanija „Domino“ nusprendė Mėnulyje pastatyti betoninį restoraną.

Ji su statybos firma „Maeda“ susitarė dėl bendro projekto šiam tikslui įgyvendinti. Tiesa, iki įgyvendinimo - dar nemažai vandens nutekės, tačiau bent jau Mėnulio picerijos sąmatą bus padarę pirmieji.

Pirminiais skaičiavimais, naujoji picerija turėtų kainuoti apie 15 milijardų dolerių. Iš jų beveik 5 milijardai bus skirti vien 70 tonų sveriančioms statybinėms medžiagoms ir įrangai, supakuotoms į 15 paketų, nugabenti į Mėnulį. Siekdama sutaupyti, „Domino“ svarsto galimybę betono gamybai naudoti Mėnulio gruntą.

Restorano Mėnulyje dizainą kompanija jau yra sukūrusi: picerija bus dviejų aukštų 26 metrų skersmens statinys. „Domino“ atstovo spaudai Tomochidės Matsunagos žodžiais, jų firma mano, jog ateityje Žemės palydove žmonių tikrai netrūks – jame gyvens ne tik ten dirbsiantys astronautai, bet ir eiliniai žmonės. Kol kas visa tai – ne daugiau kaip laki fantazija, tačiau idėja bent jau kol kas pakankamai originali.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Gertautas Sankauskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)