JAV valdžia baiminasi naujo „Anonymous“ smūgio (Video)  (9)

JAV Vidaus saugumo departamentas paskelbė gana neįprastą pranešimą, kuriame perspėja įvairias apsaugos struktūras dėl programišių grupuotės „Anonymous“ veiklos. Vienas įdomiausių perspėjimų skirtas finansinėms įstaigoms, kurioms patariama saugotis „ideologiškai nepatenkintų“ darbuotojų, kurie gali bendradarbiauti su „Anonymous“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visai neseniai programišių grupuotė „Twitter“ tinklu išsiuntė žinutes finansinio sektoriaus darbuotojams, kuriose prašoma įvairių prisijungimo duomenų prie jų naudojamų sistemų. Pranešime taip pat minimi „Anonymous“ komandos kuriami nauji įsilaužimo „įrankiai“ ir programos. Pasak pačių programišių, naujos programos leis daug greičiau atlikti įsilaužimo darbus, ir esant reikalui, jais galės naudotis netgi ne programuotojai. Tereiks tas programas patalpinti į serverius. Nejaugi JAV valdžia baiminasi, kad nepatenkinti darbuotojai gali patys imtis „sabotažo“.

Saugumo departamentas dabar gyvena kaip ant žarijų. „Anonymous“ oficialiai paskelbė, kad rugsėjo 17 d. pradės operaciją „Okupuok Wall Street'ą“. Ši operacija dubliuosis su kitos visuomeninės organizacijos „Adbusters“ tą pačią dieną planuojamu taikiu mitingu prie Wall Street'o. Pažymima, kad „Anonymous“ pastarajai organizacijai padėjo šį mitingą organizuoti. Mitingo metu tikimasi surinkti iki 20 000 žmonių, kurie kelis mėnesius okupuotų teritoriją, kurioje įsikūrusios svarbiausios JAV finansinės institucijos ir akcijų birža. Žmonės skatinami statyti palapines, įrengti virtuvėles, užsitverti barikadomis ir pan. Išplatintame „Youtube“ vaizdo įraše, „Anonymous“ ragina kovoti prieš bankų ir korporacijų godumą ir galią.

Įdomu, kol vieni stovyklaus, ką kiti veiks prie kompiuterių? JAV Saugumo tarnyboms dabar išties yra ką veikti, nes „Anonymous“ iki šiol savo pažadus visad įvykdydavo ir atakos būdavo sėkmingos. Ir jeigu jos pavyktų ir šį sykį, tai kaip tai atsilieps JAV ar net viso pasaulio ekonomikai? Šiuo klausimu pačių programišių nuomonė tokia: „sugriauti dabartinę ekonominę sistemą ir leisti žmonėms išsirinkti naują. Tokią kuri atitiktų žmonių interesus, o ne valdžios“. Patį „Anonymous“ pranešimą apie jų planuojama žygį į Wall Street galite peržiūrėti toliau:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)