Rusijoje po katastrofos sustabdyti visi „MiG-31“ skrydžiai (Video)  (8)

Antradienio rytą Permėje (Rusija) sudužo ir sudegė Rusijos oro karinių pajėgų lėktuvas „MiG -31“. Katastrofos metu žuvo abu lėktuvo pilotai. Nors kol kas nelaimės priežastys dar nėra aiškios, tačiau visų naikintuvų „MiG -31“ skrydžiai sustabdyti neribotam laikui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„MiG-31“ katastrofą patyrė rugsėjo 6 dienos rytą, atlikdamas bandomąjį skrydį. Sėkmingai pakilęs lėktuvas dingo iš radarų monitorių 6:52 Maskvos laiku, tepraėjus 4 minutėms nuo pakilimo iš karinio oro uosto. Pranešama, jog pilotai dar bandė leistis avariniu būdu, tačiau nusileidimo metu apsivertė ir sprogo.

Taip galėjo nutikti todėl, kad leisdamasis naikintuvas neturėjo kur nutūpti. Rusijos Gynybos ministerija aiškina, kad naikintuvas nutūpė ant dirbamos žemės, tuo tarpu Permės apskrities gubernatoriaus Olego Čirkunovo teigimu, naikintuvas nukrito į griovį.

Apie 8 valandą lėktuvo nuolaužos buvo aptiktos netoli Bolgaro kaimo, kuris yra 11 km nuo oro uosto. Lakūnų kūnai buvo rasti atvykus gelbėtojams. Trečiadienį tyrėjams pavyko surasti vieną iš naikintuvo juodųjų dėžių, tad dabar prasidės detalesnis katastrofos priežasčių tyrimas.

Dviviečiai „MiG-31“ naikintuvai buvo pastatyti praėjusio amžiaus 8-ajame dešimtmetyje – 1975 m. rugsėjo 16 d. pirmą kartą pakilo į orą, o gaminti serijiniu būdu pradėti 1977 m. tuometiniame Gorkio mieste (dabartinis Nižnij Novgorodas). Karinėse oro pajėgose pradėtas naudoti 1980 m., pakeisdamas techniškai ir technologiškai pasenusius Su-15 ir Tu-128. Iki 1995 m. pabaigos buvo pagaminta apie 500 MiG-31 naikintuvų. „MiG-31“ naikintuvai sugeba išvystyti 2000 km/h greitį, o jo kovinio skrydžio nuotolis yra 720 km. Dalis naikintuvų buvo modernizuojami, tačiau tai sudarė labai nedidelę visų naikintuvų dalį.

Tokios katastrofos „MiG-31“ nėra naujiena. Mažiau nei prieš metus prie to paties Bolgaro kaimo sudužo dar vienas „MiG-31“ naikintuvas. Tuomet atlikdamas treniruotę, jis nukrito už 60 km nuo karinio oro uosto. Visa laimė, aną kartą abu pilotai spėjo katapultuotis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)