Kibernetiniai nusikaltimai – baisiau už narkotikų verslą  (13)

Kompiuterių apsaugos sistemos „Norton“ kūrėja kompanija „Symantec“ paskaičiavo, kad pasauliniai kibernetiniai nusikaltimai kasmet padaro žalos už 114 mlrd. JAV dolerių, o tai yra daugiau, lyginant su narkotikų verslu, skelbia naujienų portalas „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos pateiktoje ataskaitoje „The Norton Cybercrime Report 2011“ teigiama, kad praėjusiais metais nuo kibernetinių nusikaltimų nukentėjo 431 mln. suaugusių žmonių. Kibernetinių nusikaltimų padaryta žala viršija marihuanos, kokaino ir heroino juodąsias rinkas bendrai sudėjus.

„Per paskutinius 12 mėnesių nuo kibernetinių nusikaltimų nukentėjo tris kartus daugiau apklaustų suaugusių žmonių nei nuo įprastų nusikaltimų, – teigė vyriausiasis „Norton“ kibernetinio saugumo patarėjas Adamas Palmeris. – Kiek mažiau nei trečdalis apklaustųjų teigė, kad labiau tikėtina, jog kitais metais jie taps kibernetinių nusikaltimų aukomis, o ne nukentės nuo įprastų nusikaltėlių.“

Tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad labiausiai tikėtinomis kibernetinių nusikaltimų aukomis yra 18-31 metų amžiaus grupės vyrai, kurie naudojasi internetu savo mobiliuosiuose telefonuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai (13)