Kilpa žurnalistams: kompiuterinė programa straipsnį parašo per minutę  (3)

Robotai jau pakeitė daugybę žmonių prie įvairių fabrikų staklių ir atlieka už juos fizinius darbus. Kompiuteriai už žmones atlieka įvairius skaičiavimus. Panašu, kad artėja laikas, kai jie perims ir kūrybinį darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Ilinojaus valstijoje Evanstono mieste įsikūrusi kompanija „Narrative Sciences“ sukūrė programą, kuri gali rašyti straipsnius. Šiuo metu ji „specializuojasi“ sporto srityje, o gavusi statistinius rungtynių duomenis straipsnį gali parašyti vos per 60 sekundžių, rašo „The Times“.

Anksčiau tokio pobūdžio programos naudodavo iš anksto paruoštus straipsnius, atnaujindamos juos statistiniais rungtynių duomenimis. Tačiau šias „klišes“ turėjo paruošti žmonės, be to, jie visi buvo labai panašūs. „Narrative Sciences“ programa naudoja gerokai sudėtingesnį kodą. Ji pati išanalizuoja rungtynių statistinius duomenis ir nusprendžia, ar žaidimas buvo įtemptas, ar pergalė buvo sunki, ir ar komanda tiesiog „laimėjo“, „sutriuškino“ priešininką ar „išplėšė pergalę“. „Jos sukuriamų straipsnių kokybė yra ganėtinai gera“, – teigia Vašingtono universiteto informatikos profesorius Orenas Otzionis.

Šią programą jau naudoja kompanija „Big Ten Networks“. Ji greitai generuoja straipsnius apie futbolo, krepšinio ir kitų sporto šakų rungtynes. Tai ne tik leidžia aplenkti konkurentus, bet ir padėjo pagerinti straipsnių pozicijas „Google“ paieškos sistemoje net 40 proc. Be to, ji yra nebrangi: automatiškai sugeneruotas straipsnis iki 500 žodžių apimties tekainuoja 10 dolerių (25,4 Lt). Ir šiai programai nereikia telefono, diktofono, kavos aparato, spurgų bei kitų „patogumų“, kurie didintų motyvaciją rašyti geriau ar daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)