Brangiausias „Lamborghini“ pasaulyje – 3,5 milijono eurų įkainotas „Aventador“ modeliukas (Video)  (12)

Ką galima būtų nusipirkti už 3,5 milijono eurų? Tris „Bugatti Veyron“, dvylika „Lamborghini Aventador“ arba šimtą „Lexus IS“. Tačiau tokį minimos sumos išleidimą būtų galima iliustruoti ir vieninteliu gestu – rodomojo piršto pasukiojimu prie smilkinio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar galima įsivaizduoti, kas galėtų pirkti 1:8 dydžio „Lamborghini Aventador“ modeliuką už 3,5 mln. eurų? Buvęs „Mercedes-Benz“ inžinierius Robertas Gulpenas šių metų Frankfurto automobilių parodoje pristatė modeliuką, kurį jis vertina būtent tokia suma.

Kuo šis „Lamborghini“ ypatingas? Visa jo išorė padengta vienos tūkstantosios milimetro storio aukso sluoksniu, po kuriuo – gryniausias anglies pluoštas. Tiesa, ne tik išorė – visas interjeras taip pat yra padengtas auksu.

Ratai – iš platinos ir aukso, „Lamborghini“ ženkliukas – iš jau minėtų metalų bei kitų brangių mažų deimantų, o stiklai – neperšaunami. Modelio viduje sėdėsiantis deimantinis „Lego“ žmogus jausis visapusiškai saugus.

Anot R.Gulpeno, vien šios dalys kainavo apie 2 mln. eurų. Likusieji pusantro milijono – už kruopštų 500 valandų darbą.

Greitu metu šis modelis bus pardavinėjamas kažkuriame aukcione, tiesa, dar neatskleidžiama, kuriame (labiausiai tikėtini – „Sotheby's“ bei „Christie's“).

Kas sutiktų sumokėti dvylika kartų didesnę sumą, nei kainuoja dabar vairuojamas automobilis, už lentynoje stovėsiantį jo modeliuką?


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Sviklas
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (12)