Žaidimai lavina reakciją: mitas ar realybė?  (15)

Jau ne pirmą kartą tenka girdėti nuomonę, kad kompiuteriniai žaidimai padeda geriau įsisavinti informaciją bei ypač lavinti reakciją. Tačiau kai kurie mokslininkai šiais teiginiais ima abejoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie kompiuteriniai žaidimai netgi būdavo įtraukiami į įvairių terapijų programas, kuriomis buvo siekiama ištirti vyraujančią nuomonę apie kompiuterinių žaidimų naudą. Tačiau mokslininkai iš Floridos valstybinio universiteto panašius teiginius linkę vadinti labiau mitu, nei realybe.

„Nėra jokių pagrįstų mokslinių įrodymų apie tai, jog žaidimai gerina reakciją“, – teigia projektui vadovaujantis profesorius Walter Boot. „Šios srities tyrimus sunku vadinti patikimais, kadangi neegzistuoja tikslaus matavimo metodo.“ Tyrinėtojų teigimu, idėja apie žaidimų naudą patraukli dėl galimybės lengvai pasiekti rezultatą, kadangi žaidimai nereikalingų ypatingų pastangų. „Tačiau mes savo tyrimuose neaptikome jokio ypatingo kompiuterinių žaidimų efekto“.

Daugelio kitų tyrimų rezultatai neva rodo, kad kompiuterinius žaidimus žaidžiančių žmonių reakcija yra geresnė, nei tų, kurie to nedaro. Tuo tarpu pats profesorius W. Boot‘as mano, kad tai visai neįrodo žaidimų naudos. Jo teigimu, visai gali būti, kad žmonės, nuo gimimo turintys gerą reakciją, tampa sėkmingais žaidėjais, o ne atvirkščiai. „Taip kad žaidimus reikia žaisti labiau dėl malonumo, o ne dėl savo smegenų treniravimo“, – baigdamas interviu teigė profesorius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: