Penkių įžymybių vardai, kuriais dažniausiai dangstosi interneto kenkėjai  (1)

Supermanekenė ir televizijos laidų vedėja Heidi Klum ketvirtadienį buvo pripažinta viena iš pavojingiausių garsenybių kibernetinėje erdvėje, nes, remiantis statistikos duomenimis, jos vardu internautai dažniausiai viliojami įsileisti į savo kompiuterius virusus ir kitokias kenkėjiškas programas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antivirusinės programinės įrangos milžinė „McAfee“ perspėjo norinčius parsisiųsti televizijos tikrovės šou „Project Runaway“ žiuri narės ir buvusios mados namų „Victoria’s Secret“ manekenės nuotraukų arba ekrano užsklandų, kad beveik dešimtadalis H. Klum vardo paieškos rezultatų veda į programišių tinklalapius, galinčius užkrėsti kompiuterius virusais, šnipinėjimo, elektroninio pašto šiukšlinimo ir kitokiomis kenkėjiškomis programomis, galinčiomis rinkti asmeninę informaciją.

Tarp garsenybių vyrų „pavojingiausias“ pasirodė esantis naujienų televizijos CNN pokalbių laidų vedėjas Piersas Morganas, taip pat dalyvaujantis televizijos šou „Amerikos talentai“ (America’s Got Talent) žiuri ir dirbęs vieno britų bulvarinio dienraščio redaktoriumi, nurodoma „McAfee“ kasmetėje apžvalgoje.

Pasak „McAfee“ kibernetinės erdvės nusikaltėliai dažnai naudojasi garsenybių vardais, viliodami žmones naršyti jų tinklalapius, pilnus žalingų programų. Bendrovė nurodė, jog dainininkų ir sporto žvaigždžių vardų paieškos rezultatai paprastai būna saugesni negu kino žvaigždžių ir manekenių. Pernai „McAfee“ sąrašą vainikavo Holivudo gražuolė Cameron Diaz, kuri šiemet liko antroji.

„Nors šiemet šiek tiek saugiau nei pernai, didžiausių garsenybių (vardų) paieškos tebegeneruoja pavojingus rezultatus“, – sakė „McAfee“ interneto saugumo tyrimų skyriaus direktorė Paula Greve. „Vartotojai turėtų ypač saugotis žalingo turinio, paslėpto „mažytėse“ vietose, tokiose kaip sutrumpinti URL adresai, kurie gali nevaldomai išplisti per socialinius tinklus arba elektroninio pašto ir SMS žinutes“, – pridūrė ji.

Panašu, jog šiuo atžvilgiu mažai lemia faktas, ar garsenybė yra dažnai minima žiniasklaidos. JAV aktorius Charlie Sheenas šiemet buvo įvardytas 59-oje „McAfee“ sąrašo pozicijoje, nors jis skandalingai pasitraukė iš serialo „Pustrečio vyro“ (Two and A Half Men), o Holivudo žvaigždutė Lindsay Lohan (Lindsi Lohan) liko 18-a, nors pastaruosius jau kelis kartus pabuvojo už grotų.

Pasak „McAfee“, internautai labiausiai turėtų saugotis, ieškodami medžiagos, susijusios su šiomis garsenybėmis:
  1. Heidi Klum;
  2. Cameron Diaz;
  3. Piersas Morganas;
  4. Jessica Biel;
  5. Katherine Heigl.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)