„DeepSAFE“ su virusais kovos išnaudodama „Intel“ procesorių aparatines funkcijas (Video)  (0)

Kompanija „McAfee“, bendradarbiaudama su korporacijos „Intel“ specialistais, sukūrė naują apsaugos nuo kenkėjiškos programinės įrangos technologiją „DeepSAFE“. Skirtingai nuo tradicinių kenkėjų identifikavimo technikų ir mechanizmų, „DeepSAFE“ naudoja aparatines Intel procesorių funkcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viso to rezultatas – daug gilesnė prieiga prie sistemos resursų. Technologija leidžia sekti įvykius, vykstančius už operacinės sistemos ribų, ir tai, autorių teigimu, „iš esmės keičia žaidimo taisykles“. McAfee DeepSAFE atlieka proaktyvią apsaugą, blokuoja kenkėjiško kodo veiksmus ir „Advanced Persistent Threat“ (APT) tipo atakas, kurių tikslas yra konkrečių platformų „nulaužimas“. Daugelis APT atakų vykdomos tokiomis priemonėmis, kaip „rootkit“ klasės kenkėjai. Pastarieji leidžia nepastebėtam veikti operacinėje sistemoje. Trumpą technologijos principo paaiškinimą galite išvysti tolesniame video:

Naujoji technologija pirmą kartą buvo pristatyta šių metų forume IDF 2011, dalyvaujant pačiam „Intel“ prezidentui Paul Otellini. Prezentacijos metu buvo pademonstruotos „McAfee DeepSAFE“ galimybės blokuoti „rootkit“ klasės kenkėjus, dar prieš jiems patenkant į sistemą ir ją užkrečiant. „McAfee“ ekspertų teigimu, per parą atranda apie 1200 naujų „rootkit“ klasės kenkėjų – tai maždaug 50 kenkėjų kiekvieną valandą, tad naujos kovos su kompiuteriniais virusais priemonės yra tiesiog būtinos.

Prekyboje nauji „McAfee“ produktai su „DeepSAFE“ technologija turėtų pasirodyti jau šių metų pabaigoje. Daugiau informacijos apie ją galima sužinoti oficialiame kompanijos puslapyje adresu mcafee.com/deepSAFE.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: