Pokalbiai mobiliuoju vairuojant – psichinio sutrikimo požymis?  (4)

Jeigu juntame poreikį nepaleisti iš rankų mobiliojo telefono, net kai vairuojame automobilį, gali būti, jog pasireiškia tam tikros psichikos problemos, mano Arkanzano universiteto (JAV) mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia ekspertai, žmonės, kalbantys mobiliuoju telefonu vairuodami, iš tikrųjų kenčia ne nuo priklausomybės nuo šio prietaiso, tačiau nuo obsesinio-kompulsinio sutrikimo, teigia šaltinis. Kaip teigia Moezas Limayemas iš Samo M. Boltono verslo koledžo, tokios mokslininkų išvados, gautos ištyrus 451 savanorį, labai svarbios, nes bet kokiam psichikos sutrikimui gydyti būtina itin tiksliai parinkti gydymo metodiką. O pačios gydymo metodikos gana ženkliai skiriasi.

Galima drąsiai teigti, jog norą nuolat po ranką turėti mobiliųjų telefoną skatina didelis stresas ir nerimas. Tuo tarpu minėtasis obsesinis-kompulsinis sutrikimas kaip tik ir yra nerimo sutrikimas, kai pacientą nuolat puola pilnavertį gyvenimą gyventi trukdančios, gąsdinančios mintys. Atsikratyti tokių minčių keliamo nerimo ir baimės žmogus bando atlikdamas pasikartojančius, įkyrius ir varginančius veiksmus – kompulsijas. Žinoma, minėtasis tyrimas šimtu procentu teorijos neįrodo, tačiau gali būti pagrindas detalesniems tyrimams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)