Vaizdo skambučiai kitu veidu? Laisvai! (Video)  (4)

Pristatyta programinė įranga, kuri realaus laiko video pokalbiuose pakeičia žmonių veidus į kitus. Programa gali pakeisti žmogaus veidą į bet kurio kito asmens arba atvirkščiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologija pavadinimu „Realtime Face Substitution“ (Realaus laiko veido pakeitimas) sukurta naudojant „openFrameworks“ platformą. „OpenFrameworks“ yra supaprastintas programavimo įrankis, naudojantis C++ programavimo kalbą. Juo parašyti programų kodai gali būti naudojami visose platformose, taip pat ir asmeniniuose kompiuteriuose, valdomuose „Mac“, „Linux“, „iPhone“ ir „Android“ operacinių sistemų. API sukurtas taip, kad jį būtų lengva perprasti.

Vis dėlto, labiausiai prie galimybės keisti veidus prisideda nekomercinė programa „Facetracker“. Ji automatiškai nuskenuoja veido ypatybes, tokias kaip akys, nosis, burna, ir taip leižia šiuos bruožus pakeisti kitais. Programos kūrėjai neatmeta teorinės galimybės programą panaudoti tapatybės vagystei, nes svetimas veidas gali būti lengvai pasisavintas ir „uždėtas“ ant kito žmogaus veido. Todėl autoriai teigia ieškantys būdų, kaip to išvengti.

Alternatyvi naujovės pritaikymo sritis – panaudoti šią technologiją meniniams projektams. Jau dabar planuojama šią sistemą įdiegti Valencijos meno centre. Tokiu būdu meno kūriniuose žmonės galės matyti savo veidus. Kaip sistema veikia tikrovėje, žiūrėkite tolesniuose video iš šio puslapio:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)