Švedijoje darželinukai sekami per GPS  (0)

Švedijoje darželių auklėtojos nusprendė pasivaikščiojimų ir ekskursijų metu naudoti šiuolaikines sekimo priemones. Saugumo sumetimais, siekiant „nepamesti“ vaikų, darželio personalas pradėjo naudoti GPS ir kitas žmonių buvimo vietos sekimo priemones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Darželio vadovė teigia, kad ši idėja yra tiesiog „puiki“. Kol kas atliekami tik pradiniai technologijos pritaikymo eksperimentai – darželio auklėtojos naudojo GPS pasivaikščiojimų lauke metu. Vaikams yra užmaunamos įprastinės perspėjamosios liemenės, kurias jie visais atvejais turi dėvėti kartu su grupe išėję į pasivaikščiojimą, o siųstuvas prisegamas prie liemenės. Esant poreikiui, siųstuvą galima prisegti prie bet kurio kito drabužio. Signalas yra transliuojamas į imtuvus, kurie yra suderinti su vaikų nešiojamais siųstuvais. Aliarmas įsijungia tik tuo atveju, jei vaikas pasivaikščiojimo metu nuklysta pavojingu atstumu nuo prižiūrinčio suaugusiojo.

Tačiau kai kurie tėvai suabejojo darželio darbuotojų tikslais. Jų manymu, šios priemonės gali sumažinti auklėtojų dėmesį vaikams, ir pastarieji bus išleidžiami į lauką be priežiūros. Švedijos kontroliuojančios įstaigos jau pareiškė, kad darželio darbuotojų elgesys taip pat bus tiriamas. Tuo tarpu darželio vadovybė yra patenkinta pirmaisiais bandymų rezultatais ir teigia, jog jei eksperimentas pasirodys esąs sėkmingas, jie neabejotinai bus pirmieji, kurie įsigis visą sistemą savo reikmėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)