„Microsoft“ antivirusinė programa naršyklę „Google Chrome“ palaikė kompiuteriniu virusu  (6)

Prieš keletą dienų kai kurie kompiuterių vartotojai susidūrė su problema, kai iš jų kompiuterių staiga dingo interneto naršyklė „Google Chrome“. Programos iš naujo įdiegti nebuvo įmanoma, kadangi antivirusinė programa ją priskyrė kenkėjiškų virusų kategorijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Problemos priežastis paprasta – vėliausias apsauginių programų „Microsoft Security Essentials“ ir „Forefront Client Security“ duomenų bazių atnaujinimas.

„Microsoft“ jau spėjo viešai atsiprašyti už įvykusį incidentą. „Google Chrome“ buvo atpažintas kaip kenkėjas „PWS:Win32/Zbot“, ir, savaime suprantama, pašalintas. Kompanija jau išleido „MS Security Essentials“ atnaujinimą 1.113.672.0 su klaidos ištaisymu. Vis tik tie, kurie suspėjo parsisiųsti ankstesnę duomenų bazės versiją, programą atsinaujinti turės rankiniu būdu.

Tiesa, kai kurių sąmokslo teorijų šalininkų teigimu, šis incidentas galėjo būti suplanuotas pačios „Microsoft“, kaip „netyčinė“ konkurentų pašalinimo akcija. Tačiau to tikimybė nėra didelė, kadangi taip būtų stipriai rizikuojama susilpninti ir taip ne itin stiprias pozicijas rinkoje turinčios antivirusinės sistemos pozicijas.

Šaltinių teigimu, nuo „MS Security Essentials“ duomenų bazės klaidos nukentėjo mažiausiai trys tūkstančiai vartotojų. Dabar vis dažniau keliamas klausimas, ar netaps planuojamas šios antivirusinės diegimas į „Windows 8“ problema daug didesniam skaičiui vartotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(1)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: