„Mixcloud“ – nemokamas ir patogus muzikos „debesis“  (0)

Dažnas besidomintis muzika žino ar/ir naudojasi muzikos debesų paslauga „SoundCloud“. Tačiau daugelis pamiršta arba nežino visiškai nemokamos šios paslaugos alternatyvos – „Mixcloud“. Susipažinkime su šia sparčiai populiarėjančia muzikos paslauga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paslauga pirmą kartą dienos šviesą išvydo 2008 metais, Londone. Tuomet trys jos kūrėjai – Nico Perezas, Mikhilas Shah ir Matas Claytonas – tikriausiai nesitikėjo, kad jų sukurta paslauga taip išpopuliarės. „Mixcloud“ iš dalies yra socialinės paskirties projektas, siūlantis nemokamai perklausyti tūkstančius radijo laidų ir didžėjų kūrinių, kuriuos įkėlė patys vartotojai.

Pagrindiniame „Mixcloud“ puslapyje rodomas pačių populiariausių įrašų sąrašas, taip pat – pačių naujausių. Čia taip pat gausu radijo laidų įrašų iš viso pasaulio stočių. Paslauga skirta trijų tipų vartotojams:

  • melomanams, kurie tiesiog nori pasiklausyti kitų įkeltos muzikos;
  • žmonėms, kurie nori pasidalinti savo sukurta muzika;
  • radijo stotims, norinčioms paviešinti savo laidų įrašus.

„Mixcloud“ yra visiškai nemokama, todėl vartotojus traukia it magnetas. Lyginant su muzikos debesų srityje pirmaujančia paslauga „SoundCloud“, „Mixcloud“ mažai kuo nusileidžia ir tikrai nėra prastesnė. Paslauga palaiko MP3 formato failus, tad įkelti savo kūrinius nėra sunku. Deja, jie neturi viršyti 100 megabaitų (MB).

Savybės

  • vartotojai gali klausyti radijo laidų, didžėjų kūrinių;
  • registruoti nariai gali žymėti mėgstamus kūrinius, įkelti savo muzikinius failus;
  • patogi paieškos sistema, leidžianti ieškoti muzikos kūrinių pagal daugelį kriterijų;
  • kiekvienas užsiregistravęs narys gauna patogią internetinę nuorodą į jo profilį, kuriame galima perklausyti vartotojo kūrinius;
  • vieno įkeliamo muzikinio (MP3) dydis neturi viršyti 100 megabaitų (MB).

Naudojimasis ir patogumas

„Mixcloud“ išvaizda išties paprasta ir akiai miela, palaikanti Web 2.0 technologiją. Intuityvus valdymas, greitas sistemos darbas, nesudėtingas failų įkėlimas, patogus muzikos leistuvas – kelios priežastys, kodėl „Mixcloud“ galima laikyti vartotojui labai patogia paslauga. Čia deja nepavyks išvengti reklaminių skydelių, tačiau jų nėra daug – vos keli – ir jie „nelenda“ į akis.

Registracija

Registracija „Mixcloud“ yra nemokama. Registracijos procesui reikalingas vartotojo vardas, kuris bus naudojamas internetiniame vartotojo adrese, slaptažodis, el. pašto adresas ir „muzikinis“ slapyvardis, pavyzdžiui, „DJ Debesis“. Registracija galima ir su socialinio tinklo "Facebook" paskyra.

Kaina

„Mixcloud“ – nemokama paslauga. Žinoma, nuo pat sukūrimo pradžios kūrėjai ją vis dar vadina „beta“ versija. Vartotojai tikisi, kad sulaukus pilnos šios paslaugos versijos, „Mixcloud“ išliks nemokama ir toliau šiuo privalumu trauks gausybę naujų vartotojų.

Išvada

Nors pagrindinė „Mixcloud“ konkurentė – „SoundCloud“ – neužleidžia savo pozicijos šioje srityje, tačiau „Mixcloud“ nežada pasiduoti ir kovoja bene svarbiausiu ginklu šiandieninėje virtualioje erdvėje – nuline kaina. „Mixcloud“ puikiai tiks tiems, kurie nenori išleisti pinigų ir džiaugtis patogia vartotojo sąsaja. Muzikiniais kūriniai patogu dalintis socialiniuose tinkluose, tad vartotojų savarankiškai „susukti“ mix‘ai susilauks nemažiau peržiūrų nei „SoundCloud“ įrašai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: