„Firefox“ 2012 metų pradžioje pasieks „tylūs“ versijos atnaujinimai  (7)

Nuo „Firefox 5“ laikų naujos naršyklės versijos pasirodo kas 6 savaites. Taip vartotojas yra vis labiau erzinamas su pranešimais apie naują „Firefox“ versiją. Todėl „Mozilla“ nusprendė įdiegti vadinamuosius „tyliuosius“ atnaujinimus, kurie jau yra naudojami konkuruojančioje naršyklėje „Chrome“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atnaujinimas bus atsiųstas ir įdiegtas perkrovus naršyklę, tačiau jei vartotojas neperkraus naršyklės per 12 valandų, jam bus priminta apie atnaujinimą. Siekiant palengvinti atsinaujinimo procesą, bus priimta, jog visi įdiegti naršyklės priedai yra suderinami su nauja „Firefox“ versija, jei nėra kitaip. Informacija apie tikrai nesuderinamus priedus bus gauta iš „Nightly“, „Aurora“, „Beta“ versijų vartotojų surenkamos statistikos. Taip pat norima, jog atnaujinimas kuo mažiau prailgintų „Firefox“ starto ir išjungimo laiką, tad dalis atnaujinimo įvyks vartotojo sesijos metu.

Diegiant naršyklės atnaujinimus, „Windows“ OS suveikia vartotojo paskyros kontrolė –UAC. Norėdami ją apeiti, naršyklės kūrėjai bando atnaujinti naršyklę per „Windows“ programinių atnaujinimų paslaugą. Ji padės atsinaujinti tiek galutinei „Firefox“ versijai, tiek „Nightly“, „Aurora“, „Beta“ testavimui skirtoms versijoms. Vartotojai galės išjungti tylius atnaujinimus, jei jiems nepatinka, jog kažkas yra diegiama be jų žinios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Elektronika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: