Pademonstruota per 10 minučių įkraunama telefono baterija (Video)  (9)

Japonijos mobiliojo ryšio operatorius „NTT DoCoMo“ sukūrė mobiliojo telefono baterijos prototipą, kuris gali būti visiškai įkrautas vos per 10 minučių. Naujovė buvo pademonstruota Tokijuje (Japonijoje) šią savaitę vykstančioje technologijų parodoje CEATEC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prototipas sukurtas kaip išorinis ličio jonų akumuliatorius, kuris jungiamas prie telefono nugarėlės. Kol kas jis gali dirbti tik su „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiančiais „NEC Medias“ išmaniaisiais telefonais, kurie šiuo metu pardavinėjami tik Japonijoje.

Toks spartus įkrovimas buvo pasiektas padidinus įkrovimo srovę, tačiau techninės smulkmenos, kas konkrečiai buvo modifikuota akumuliatoriaus sandaroje, nėra atskleidžiamos. Norint viską pademonstruoti akivaizdžiai, tiek prie prototipo, tiek prie įprasto kroviklio buvo prijungtas ampermetras. Paprastame kroviklyje elektros srovės stipris buvo 0,55 ampero, o naujoje baterijoje šis rodiklis buvo 10,5 karto didesnis ir buvo 5,86 amperai.

Parodytas prototipas veikiausiai yra tik ankstyvasis modelis ir iki oficialaus pasirodymo prekyboje dar turėtų pasikeisti. Apie masinės gamybos datą NTT dar neskelbia, pasitenkindama fraze: „Kaip įmanoma greičiau.“ Daugiau apie naujovę žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)