„Google Page Rank“ nebeliko?  (2)

Prieš porą dienų pasigirdo keletas pranešimų, kad „Google PageRank“ svetainių svarbos įvertinimo rodiklis jau nebėra viešai prieinamas. Viena versijų – baigiasi išskirtinių patento teisių galiojimo laikas, nes „Google“ išimtinės teisės priklausė tik iki 2011 metų. Kita hipotezė, kad taip „Google“ pažymi vieno iškiliausių XX a. inovatorių – Styvo Džobso (Steve Jobs) mirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu visų tikrinamų svetainių „PageRank“ (PR) lygus 0 (nuliui), arba „N/A“. DevilsWorkhop portalas kelia hipotezę, kad „Google“ tiesiog keičia PR API (programavimo įrankius, angl. application programming interface), dėl to šis rodiklis tapo neprieinamas trečiųjų šalių programoms ir sieja šį įvykį su „Panda 2.5“ atnaujinimu. Pastaraisiais metais „Google PageRank“ išties labiau apgaubtas gandų ir spėlionių, nes keitėsi rodiklio atnaujinimo intervalai, reguliarumas ir, greičiausiai, skaičiavimo metodika. Teigiama, kad PR vis dar galime matyti per „Internet Explorer“ naršyklėje įdiegtą „Google Toolbar“. Galbūt pastarieji „Panda“ atnaujinimai ir „PageRank“ pokyčiai reiškia SEO nuorodų pirkimo-pardavimo pabaigą ir griežtesnę svetainių reitingavimo sistemą, siekiant eliminuoti dirbtinai keliamus reklaminių ir brukalus siūlančių portalų reitingus.

O kaip manote jūs – ar tikrai jau atėjo nauja SEO era, kai nebeliks tarpusavio nuorodų dėl aukštesnių reitingų ir turinys nuo šiol taps dar stipresnis rodiklis, lemiantis paieškos rezultatų pozicijas?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Dainius Tulaba
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: