Mobilusis telefonas: mokinio priešas ar draugas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2011-10-10 22:22
Tai dabar jei iš kiekvieno malalietkos atimsime smartplygalį, tai kaži ar kiekvienas sugebės informacijos susirasti be jo ? Nereikia visų laurų krauti kaip panacėjai. Padėt padeda, bet didžiąją laiko dalį blaško. Neįdomių pamokų nebūna. Būna tik nenorintys ir tingintys mokytis.
Sniegcius 2011-10-10 22:42
...bet Čekuolis sakė kad mobilūs telefonai tikrai nekenkia sveikatai... kuo tikėt?
Arthuras 2011-10-10 22:46
Būna. Nuo mokytojo priklauso. Kiekvieną dalyką įmanoma pateikti įdomiai.
punktyras 2011-10-11 01:06
Asmeniškai tavęs gal ne. Bet nespręsk pagal save apie visus - tokių valios galiūnų, kaip tamsta, yra reta.
Mindset 2011-10-11 11:44
Matosi kad svietimo ministerijoj isisuke tokie zmones kaip Sokantis Debesis... Jiems idealus gyvenimas - milijonai issprestu kryziazodziu ir kalnas knygu kampe kurias gali Paskui del tokiu milijonai vaiku turi traumuoti savo intelekta. Turbut tame knygu altorelyje truksta psichologiniu knygu ir apie tai kaip veikia zmogaus smegenys. Informacija laisvai ateina ir islieka jei ji yra aktuali ir idomi, bet jei tai yra toks slamstas kuri reikia mokyklose griauzti ir kist i galva per prievarta tai daro milziniska zala smegenims, puikiausias irodymas - nuomones neturintys(taip taip, tevai igrudo durna ideja i galva ir patikejot) dejuojantys svietimo ministerijos debesys... O dabar vaikai kvaili yra ne todel kad nenori mokytis, o todel kad mokytojai net nesuinteresuoti jiems padeti suzinoti tai kas jiems idomu, atrasti savo talentus. Dabar visi moksliukai privalo groti dudelem ir visi muzikantai kalti matieka... That is sick.
FtBall 2011-10-11 17:14
Blogai ir yra tai, kad žmonės nemato skirtumo. Bet kodėl jie nemato? Apie tai pagalvojot? Ką daryt vidutinių gabumų žmogui, kuris stengiasi mokytis, bet neišeina? Ir šiaip, kodėl neišeina? Ko gero ne todėl, kad dažnas mokytojas mokykloj visiškai nepaaiškina kaip mokytis? Nors, kam jam aiškint? Į programą tai neįeina. Mano klasėj yra dvi visiškos priešingybės: "Aš" ir "Ji". Klasiokas apie mus pasakė, kad aš esu nevykėlis, nes ji, daug mokosi, sunkiai dirba, o aš nesąmones darydamas ją beveik visose srityse lenkiu. Aišku, mokykliniam lygyje aš tikrai esu prastesnis: nemoku matematikos formulių, neatsimenu istorijos datų ir panašiai. Bet viskas pasikeičiau, kad pakylam aukščiau mokyklinio lygio: ji net į matematikos rajonines olimpiadas nepatenka, tuo tarpu aš į respublikinę esu patekęs kartą( antrą kartą būčiau ko gero patekęs, bet nepatiko pirmoji, tai specialiai klaidų padariau), dalyvavau fizikos respublikinėje olimpiadoje kartu su ja, praktinių užduočių sprendime ženkliai aplenkiau ją, nors atsilikau laboratoriniame darbe (nes visai nematyta užduotis buvo). Anglų kalbos rajoninėje olimpiadoje būčiau dalyvavęs, deja, dėl ligos nedalyvavau, klasiokas užėmė pirmą vietą, nors mokykloj 20% daugiau taškų už jį buvau surinkęs. Tai dabar kaip atrodo tiems, kurie mano, kad mintinas kalimas yra geriau už informacijos suvokimą?
syberex 2011-10-15 20:02
Sprendziant is tavo komentaru esi moksleivis dar zalias gyvenime, tikriausiai pats nelabai zinantis kuo busi ir kuo dirbsi, ir "geriau uz visus zinantis" ko gyvenime reikes ar nereikes.Esi ekspertas nustates, kad mokslas zaloja zmogaus smegenis ir jauni zmones gerus 15-20 metu grauzia knygas vien tam, kad senatveje sprestu kryziazodzius. Tavo nuomone kam kisti visokias matematikos, fizikos formules ar teorija i galva jei gali pasiimti telefona i rankas ir "paklausti" google'o, nes google'as zino visus atsakymus i visus gyvenimo klausimus. Tik va ka daryti kai dingus rysiui nebebus galimybes "paklausti" google'o ka daryt toliau ? Juk darbe(nesusijusiame su internetu) nepasakysi darbdaviui : "atsiprasau testi darbo negaliu, nes nera interneto". Suprantu, kad daugeliui jaunu zmoniu kyla toks klausimas, kam mokytis ta pati ka galima rasti internete ? Bet prisiristi prie technologijos, kuri gali pavesti yra kvaila. Todel tureti savo galva, kurioje butu galima rasti atsakymu ivairiais klausimais, o ne tam kad ji tarnautu kaip dangtis, kad i pilva neprilytu, visada pravartu. Kitas dalykas, kad rasti atsakymu internete reikia moketi ju ieskoti, o is kur tu ju mokesi ieskoti nezinodamas ko ieskai ?Sitoj vietoj reikalingi kazkokie pagrindai, reikia but kazka girdejus ar zinot kazka kas uzvestu ant kelio. Senoji zmoniu karta uzaugo su knygomis, o atejusios technologijos tik suteike nauju galimybiu. Skirtingai nei dabartinei zmoniu kartai, kuri gime tame technologiju laikotarpyje, kuri moka jomis naudotis jomis labai pasitiki ir nemato poreikio informacijos saugoti savo galvose ir viska palieka technologijom. Taip ta dabartine karta suaugo su technologijomis, kad be jos jai butu sunku issiversti ir tai mano nuomone yra didelis minusas. Tai zmogu atbukino, ji padare priklausoma nuo ju ir gavosi taip, kad nebe zmogus valdo technologijas, bet technologijos zmogu. Gaila man taves del tokiu tavo paziuru.
Arthuras 2011-10-15 21:54
Reikia suprast vieną - kuo toliau, tuo informacijos kiekiai didėja. Kam save apkrauti, jei tą patį gali padaryti lengvesniu būdu?
syberex 2011-10-16 18:20
Taip as sita kuo puikiausiai suprantu , bet ne tai norejau pasakyti. Moketi ieskoti ir pasinaudoti surasta informacija naudojantis technologijomis yra gerai. Bet nereiktu pamirsti (kaip jau auksciau pateikiau pvz), kad ne visuomet tau technologijos gales padeti. Tu busi kaip be ranku jei tavo visas protas bus virtualus ir jis del techniniu kliuciu neveiks.
Arthuras 2011-10-16 19:00
Įmesiu aš tave į mišką kurio spindulys 100km ir tau jokios biologijos ar geografijos žinios nepadės. Susigaudyti kur kokia kryptis - ne pats sunkiausias dalykas, bet mokykloje kartais tikrai moko tokių dalykų, kurių gyvenime neprireikia, o išmokti juos - nelengva. Tuo labiau, kad besimokydamas jauti to absurdiškumą, kai visą tą info gali rasti net'e.
syberex 2011-10-16 21:41
Ir vel mes griztam prie to paties klausimo : o kaip rasti ta info net'e, jei nezinai ko ieskoti ? Turi buti pagrindai, kazka turi but girdejes ar su tuo susidures, o mokykla kaip tik ir duoda ta siulo gala. Ar tavo nuomone mokyklu visai nereikia, nes yra internetas, kuriame viskas yra ir mokiniai i mokyklas vaiksto beprasmiskai ?
Arthuras 2011-10-16 22:18
O taip aš nesakiau. Kai kurias dalykų programas reikėtų švelniai pakoreguoti. Tik tiek.
Mindset 2011-10-20 10:08
Sorry, dirbu su IT ir to ko darbui reikia nei mokykla nei univeras neparuose. Mokykloj butu geriau mokine kaip greit ismokti tai ka reikia ir kaip greit rasti reikalinga informacija. Ir sitam paprastam dalykui net 2 metu nereiktu. Bet net to nemokina. Plius paciam lengviau ismokti nei klausytis kazkokiu degradu mokytoju kurie nepasitiki technologijom. Dinozaurai isnyksta, ateities kartos gyvuoja. Keista, bet nebuvo jokios pamokos kaip susigaudyti miske, nors pamoku tikrai nepraleidinejau. Bet ka mokykloj tikrai gerai ismokina tai konkuruoti, zeminti, dergti kitus ir visiskai nemoketi dirbti komandoje, nesidalinti nuopelnais, ko pasekmej eina nesugebejimas kurti verslo ir tapimas eiliniu darbuotoju. Mokykla tikrai sugeba sugadinti zmones... Tiesiog is patirties sakau, kad pazystu nemazai savamoksliu, pralenkusiu univero pirmunus, kurie patvirtins, kad mokykla tera didziausias laiko svaistymas gyvenime. O matematines zinios kaip paskaiciuoti perimetra kad zinoti kiek tvoros pastatyti tai... Jei mastyt nemoki tai niekas nepades, dar nueik i mokykla tai visai darzove paliksi.
Sokantis Debesis 2011-10-20 17:04
gal jums nuo igytu ziniu galva pasunkejo, sunku dabar ja nesioti ? Mokytojus mat vadina dinozaurais, nors pats siekia viska supaprastinti ir taip grysti prie urvinio zmogaus eros, gi urviniui zmogui irgi tik vieno tereikejo gyvenime, moketi prasimanyti maisto, ir tu sakai kad tau tiek tereikia, zinot tik tai, kas duona padeda uzdirbt... Visa laime yra protingesniu zmoniu, nes kitiap dabar ne elektroniniais tablet'ais naudotumemes, o molio lentelem. Beviltiska cia jums kazka aiskint... matomai baigsit savo gyvenima prie tv ziuredami ''sok su manim''.
paprastas 2011-10-20 17:52
Labai tingiu ginčytis su idiotais, dėl to siūlau pažiūrėti tiems, kas peikia švietimo sistemą dėl teorinių žinių reikalingumo - http://www.pinigukarta.lt/tv-laidos/sil ... s-11-10-11 , bei http://www.pinigukarta.lt/tv-laidos/sil ... s-11-10-11 . Pamatysite, kaip žmogus baigęs tarybiniais laikais mokyklą, pritaiko teorines žinias gyvenime. P.S. Galite pažiūrėti visi ;]
Arthuras 2011-10-20 18:03
Vietoj to, kad bandyt sutaupyt -50 litų per mėnesį, geriau pabandyt uždirbti +500litų.
paprastas 2011-10-20 22:04
užsikalti 500lt. Jauti skirtumą ?
Arthuras 2011-10-20 22:40
Vietoj tiek laiko leisto va tokiems vėjams, geriau bandyt užsidirbt - ir tikrai pavyks.
Sokantis Debesis 2011-10-20 23:08
vejams...? :D kas per mastymas... idomu ka tu veiki sitoj svetainej jei nesupranti nauju tech. naudos ir esi pries ju panaudojima musu buityje... is kur toks siauras mastymas ? berods rasei kad mokykla baigei ir uni bet bendras supratimas kaip pas penktoka.