JAV bus kuriamas 20 petaflopų superkompiuteris „Titan“  (11)

Oukridžo nacionalinė laboratorija, kuri yra pagrindinis JAV energetikos ministerijos skaičiavimo centras, su kompanija „Cray“ sudarė sutartį dėl 20 petaflopų galingumo superkompiuterio „Titan“ kūrimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kontrakto kaina siekia 97 milijonus dolerių. Pagal jį numatoma atnaujinti Oukridže esančią sistemą „Cray XT5“, dar žinoma pavadinimu „Jaguar“. „Titan“ bus naudojamas medžiagotyroje, energetinėse technologijose, medicinoje, geofizikoje ir kitose mokslo srityse, susijusiose su dideliu kieku skaičiavimų.

Šiandien galingiausias pasaulyje superkompiuteris yra šiais metais Japonijoje paleista 8 petaflopų sistema „K Computer“, kurią sudaro 69 tūkstančiai aštuonių branduolių procesorių.

„Jaguar“ veikia centrinių procesorių pagrindu, o „Titan“ veiks kaip centrinių x86 architektūros procesorių, taip ir grafinių procesorių „Nvidia Tesla“ pagrindu. Šiuo metu kompanija IBM taip pat kuria 20 petaflopų superkompiuterį, kuris skirtas Lorenco Livermoro Nacionalinės laboratorijos reikmėms. Sistemą planuojama užbaigti kitais metais. Kurti 20 petaflopų superkompiuterius taip pat ketino Japonija ir Kinija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: