Mirė programavimo kalbos C ir UNIX kūrėjas D. Ritchie  (14)

Skelbiama, kad spalio 8 dieną mirė vienas iš svarbiausių mūsų laikų kompiuterių inžinierių, sukūręs programavimo kalbą C (daugelis vyresnių programuotojų būtent su ja programavo savo pirmuosius projektus) ir vienas iš UNIX sistemos kūrėjų Dennisas M. Ritchie.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

D. Ritchie mirė po ilgos ligos, tačiau daugiau detalių neatskleidžiama. Jis buvo vyriausiasis kompanijos „Lucent Technologies“ tyrėjas. 2007 metais išėjo į pensiją, tačiau liko aktyvus konsultantas, rašo portalas crazyengineers.com. Kompiuterių entuziastų bendruomenėje D. Ritchie buvo labai garsus asmuo – jis sukūrė programavimo kalbą C, buvo populiarios knygos „The C Programming Language“ bendraautorius. Taip pat jis atliko labai svarbų vaidmenį kuriant UNIX operacinę sistemą, kuri yra plačiai naudojama didelės specializacijos kompiuterijos srityse.

Didžiąją dalį karjeros kompiuterių inžinierius praleido įmonėje „Bell Labs“. 1983 metais jis buvo apdovanotas prestižine Turingo premija, o 1999 metais – JAV Nacionaliniu technologijų medaliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)