Laikmenų apmokestinimo projektas grįžo į Seimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2011-10-15 12:30
kas cia dabar per nesamones daro
Shinigami 2011-10-15 12:34
Parašykit kada tas įstatimas bus priimtas. Nuo tada viska kas turi atminti pirksiu per firmą kurioje dirbu. Taip ne tik išsisuksiu nuo šitokio nesąmoningo mokesčio bet ir nuo PVM. Nes kiek žinau įmonėms šių mokesčių mokėti nereikia, nes jos perka darbo reikmėms.
Laurynas19 2011-10-15 14:10
Asmeniškai pats muzikos neklausau ir nieko nekopijuoju, USB naudoju tik savo projektams bei nuotraukoms laikyti, tai tas mokestis man būtų už nieką. Tačiau suprantu, kad daugelis tikrai kopijuoja muziką video ir pan, taigi tą mokestį dėl kitų tikrai sutikčiau mokėti jei būčiau garantuotas jog tie pinigai nueis tiesiai į kišenę TIKRIEMS autoriams. Autoriams kurie tikrai kažką sukuria. Bet visi puikiai suprantam, kad taip nebus, taigi šitas visas reikalas su apmokestinamu yra gryna nesamonė, kuria eilinį kartą KAŽKAS nori pasipelnyti. Bet kažkodėl esu įsitikinęs, kad šis įstatymas bus priimtas.
domast 2011-10-15 15:14
tai prie to pacio sodinkit mane ir uz isprievartavima, nes turiu pi*pala.
rafresh 2011-10-15 18:25
Europos Sąjungos pinigus išvaistė ir prisiminė kaip gali žmones apiplėšti kitu būdu, nes reikės gražinti nemažai milijonų už ir už kita ir t.t.
immortallt 2011-10-15 19:02
Nu tai apmokestins laikmenas ir galesim piratauti neribotai ir nebaudziamai. Nes 2x bausti negalima. O kadangi visa Lietuva jau bus nubausta...
Wolfy 2011-10-15 19:12
Kodel spausdintuvus reikia apmokestinti, su jais bene muzika galima kopijuoti? Siaip lietuviskos muzikos neklausau, tai kodel uz sudina popsa turiu moketi? Nes tikrai abejoju, kad tas procentas mokescio eis uzsienio atlikejams. Isvis demokratija pradeda issigimti visiskai, viska apmokestina ir nenustebciau, kad ateityje daliai zmoniu bus tiesiog per brangu gyventi.
Shinigami 2011-10-15 19:15
Straipsnyje yra pabrėžta, kad šis mokestis nėra už piratavimą, o už kopijavimą. Tai reiškia, kad gali nusipirkti muzikini kompaktą ir pasidaryti jo kopija savo naudojimui. Bet jei jie sako, kad tai už kopijavimą tai tegu ta mokesti prideda prie muzikinio kompakto, o ne prie tuščių laikmenų. Paprastai sakant, jie nori gauti pinigus už oro burbulų putimą ir nieko neveikimą. Juk reikia iš kažko susimokėti sau atlyginimus po 100k per metus ir dar parodyti, kad tipo dirbi (saugai autorių teises).
Shinigami 2011-10-15 19:18
Jau ir dabar nemažai kam per brangu gyventi. Kai pensininkas gauna 500 Lt ir už šildymą turi susimokėti 600 Lt, ir dar vargšą autorių teisių ganėją turi išlaikyti norėdamas nusipirkti USB raktą.
unytas 2011-10-15 19:26
tikslei pasakita per brangu gyventi Lietuvoj jau. Kol nepradesim streikuoti kaip graikijoj ar kituose salise tai turesim moketi uz tai kad gyvenam
Menulis 2011-10-15 19:28
Labai gerai pastebėta.
Menulis 2011-10-15 19:36
Pritariu, nes tie kas prie valstybės vairo visas problemas ir blogybes bando tik visokiais apmokestinimais ir draudimais sutvarkyt, jiems atrodo kad tai labai efektyvus ir greitas budas. Tačiau praktika rodo kad padeda tik ilgalaikis švietimas ir tautos nuolatinis samoningumo kėlimas visai kitomis, dažnai dar daugiau lėšų reikalaujančiomis priemonėmis bei jų nuolatiniu taikymu ir pritaikymu taip pat nuolatos besikeičiančioje situacijoje. Tačiau tai duoda ilgalaiki efekta ir nauda. Jei nuo dabar pradesi i samone sodinti ta gruda - žiurėk kita karta jau ir nebevogs ir nebepirataus taip masiškai kaip badartine. Tokiems dalykams galu gale ir laiko reikia, ir nuolatos ta daryt, o ne taip kaip dabar - bac, atejo naujas veikejas i seima ir demonstruoja kad dirba, uzuot dirbes. Taciau tokios ir panasios bedos ne tik pas mus Lietuvoje, nesam kazkokie isskirtiniai piratautojai.
Menulis 2011-10-15 19:41
demokratija turi ir geru dalyku - jei nepatinka - tai ir reikia eit i gatves ir imtis kitu leistinu priemoniu - musu beda, kad burnot labai greiti mes - o pasidomet visomis legaliomis demokratijos teikiamomis priemonemis situacijai keisti ir tai galu gale aktyviai daryti - bukim atviri - tingim - laukiam kol kazkas ta us mus padarys - argi ne taip? darant viskas pasidaro, reikia tik noro - kita vertus pagalvokit patys - o ko jiems nesielgti taip kaip jie nori, jei visi nuolankiai tai pro pirstus leidzia - tik paburbet tesugeba? Pagalvojam kiekvienas sau ramiai dabar... ?
ashirviskas 2011-10-15 22:30
Kai tik apmokestins, nusipirksiu hdd 3tb ir visa pilna prigrusiu filmu, programu po 400 doleriu, muzikos ir spyga autoriu teisems-uz tai jau busiu susimokejes 40 lt.
kionig 2011-10-15 23:00
Neimkit į galvą. Tai tik valdžios griebimasis už šiaudo. Jie supranta, kad piratavimas nemažės, tik čia vaidina labai jau kovojančius prieš piratavimą, o aš kaip tik manau, kuo toliau, tuo labiau pats piratavimas irgi didės. Mokestis tai tik juk vienkartinis bus kaip ir jau buvo anksčiau, todėl realios naudos šis mokestis neatneš, tik valdžiažmogiams papildys kišenes.
faktas 2011-10-16 00:17
Štai šitas projektas man nepatinka. Aš esu fotografas. Nuolat įrašinėju nuotraukas į DVD. Ne kartą per savaitę, o nuolat! Tai man čia susikaups visai žiaurūs papildomi mokesčiai už nuotraukas, kurios pagal sutartis su užsakovais priklauso tik man. Net gal ne ta padidėjusi suma piktina, kiek piktina, kad mokėsiu už savo autorinį darbą kaip koks vagis... Žodžiu, DVD teks atsivežti iš Lenkijos arba Latvijos dėžėmis...
kionig 2011-10-16 00:40
Šiaip dar būtų galima ir apmokęstinti ir mūsų smegenis, kadangi ir jos turi atminties ląstelių ir labai puikiai įsimena piratinę medžiagą
Shinigami 2011-10-16 08:57
JEI NESKAITOTE STRAIPSNIO TAI GAL PASKAITYKITE KOMENTARUS. ŠIS MOKESTIS NE UŽ PIRATAVIMĄ, O UŽ KŪRINIŲ KOPIJAVIMĄ. TAI REIŠKIA KAD MOKI UŽ TAI JOG NUSIPIRKĘS MUZIKINI KOMPAKTĄ JĮ NURIPINĮ IR MUZIKĄ SUSIKELI Į MP3 GROTUVĄ. O NE UŽ PIRATINĖS VERSIJOS ATSISIUNTIMĄ. TAI REIŠKIA, KAD JIE ĮSIVAIZDUOJA JOG PERKATE LEGALIA PRODUKCIJA IR JĄ KOPIJUOJATE SAVO REIKMĖMS (NE PLATINIMUI INTERNETE).
Skaitytojas 2011-10-16 09:34
Dar vienas PSD tipo istatymas. O siaip valdzios vyrai tikrai galvas turi. Ziurek apmokestins laikmenas. Tai vienas mokestis. Toliau pirksi namu kino sistema pasiziureti dvd- cia bus dar vienas mokestis. Dvd nepaziuresi be tv- cia tau dar ir trecias mokesti Bet prie ko cia radija??? Vieno dalyko as niekaip nesuprantu- kodel as turiu islaikyti visokius autorius, jei jie kurdami suda, nesugeba uzsidirbti. Patarimas jums- susiraskit normalu darba su atlyginimu, o ne verskite kitus jums duona uzdirbinet. Kur paliko pasirinkimo teise, kur ta demokratija Tai pagal ta istayma autoservisai gali reikalauti kopensuoti patiriamus pelno nuostolius del "garaziuku" veiklos. Manyciau paprasciausiai butu pasalinti kompuose funkcija COPY
kroitus 2011-10-17 10:05
Man tas mokestis netrukdytų, jei tikrai žinočiau, kad autoriams bei atlikėjams iš to bus bent kokia nauda. Bet, pripažinkim, LATGA-A bei AGATA autoriams išmokės mizerį. Didesnė šitos „kompensacijos“ dalis išeis minėtų organizacijų administravimo išlaidoms. O tie, kam tas mokestis iš tiesų turėtų būti skirtas (ar Lietuvos, ar užsienio atlikėjai), gaus keletą litų per metus. To neužteks net jų pačių reikmėms - kažin, ar bent vieną tuščią CD nusipirks