Vilniuje iki spalio 28 d. – fotografijos paroda „Ekspedicija Antarktida 2011“  (0)

Spalio 6 – 28 d. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius) eksponuojama pirmoji personalinė Algirdo Valantiejaus fotografijų paroda „Ekspedicija Antarktida 2011“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Algirdas Valantiejus – keliautojas, fotografas, vienas iš pirmosios lietuvių ekspedicijos į Antarktidą organizatorių.

2011 metų kovo 7 – 17 dienomis pirmą kartą lietuviai surengė ekspediciją į Antarktidą. Joje dalyvavo 28 Lietuvos, Australijos ir Ispanijos lietuviai. Tiek ekspedicija, tiek fotografijų paroda sutampa su ypatinga data, kai prieš 100 metų, 1911 m. gruodžio 14 d., norvegas Roalis Amundsenas ir jo komanda pirmieji pasiekė Pietų ašigalį.

Parodos tikslas – „priartinti“ mažai žinomą Antarktidos kontinentą, paskatinti domėtis gamtos išsaugojimo, klimato kaitos problemomis.

Parodoje eksponuojamų nuotraukų vaizdais autorius perteikia Antarktidos kontinento ir aplinkinių salų atšiaurios gamtos ir klimato įvairovę ir kontrastus. Fotografijose keliautojai matomi kalnų šlaituose, apsupti vėjo, sniego ir vandens stichijų ar besimaudantys atšiauriuose Antarktidos vandenyse. Parodoje įamžinta ir gyvūnija: pingvinai, besidžiaugiantys sulaukę tekančios saulės, ant ledo lyties besiilsintys tingūs ruoniai, nekreipiantys dėmesio į šalia esančius žmones.

A. Valantiejus tikisi, kad paroda sudomins ir paskatins ne tik kitus keliautojus bet ir nepamirštamų įspūdžių ištroškusius lietuvaičius aplankyti atšiauriausią kontinentą Antarktidą – žemę, kuri dar nepriklauso niekam ir apie kurią žmonija žino dar tiek mažai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: bernardinai.lt
bernardinai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: