Naujos kartos tualetų populiarinimui – ekskrementais varomas motociklas (Video)  (0)

Japonijos inžinieriai toliau stebina pasaulį – ne tik naujomis technologijomis, bet ir jų populiarinimo būdais. Štai šį kartą jie sukūrė motociklą, varomą… ekskrementais! Jei tai būtų serijinės gamybos motociklas, jis neabejotinai turėtų itin sužavėti gamtos mylėtus, kadangi jis ne tik naudos išmatas, bet ir mažins anglies dvideginio kiekį ore.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Futuristinis išradimas, pavadintas „Toilet Bike Neo“, buvo sukurtas Japonijoje pirmaujančių tualetų gamintojų „Toto“. Toilet Bike Neo“ yra tarsi modifikuotas tualetas ir laboratorija ant ratų viename. Šiuo reklaminiu triuku „Toto“ pristato projektą, skirtą sumažinti CO2 emisijas tualetuose iki 2017-ųjų.

„Toto“ inžinierių suprojektuotoje sistemoje žmogaus išmatos yra perdaromos į motociklą varančias biodujas. Su visa perdirbimo įranga motociklas naudodamas biodujas gali pasiekti 100 km/h. greitį. Žinoma, gilintis į daugiau techninių parametrų nelabai verta, mat iki serijinės gamybos modelio ši transporto priemonė turbūt niekada ir neprieis. O štai novatoriškų tualetų rinkoje gali atsirasti. „Toilet Bike Neo” šiuo metu važiuoja bandomąjį 1000 km turą apie Japoniją. Sostinę - Tokijų, turėtų pasiekti jau lapkričio 2 dieną.

Gali kilti klausimų, ar vertėjo tualetų reklamai investuoti tiek laiko ir pinigų? Priminsime, jog Bilo ir Melindos Geitsų paramos fondas panašiam reikalui nepagailėjo net ir 40 milijonų dolerių. Taip kad, tualetų reikalai – ne pigus malonumas.

Pabaigai – smagus „Toilet Bike Neo“ reklaminis siužetas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: laikas.lt
laikas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)